1ο LGBTQI+ Pride Patras - Ανοιχτό Κάλεσμα για την Οργανωτική Ομάδα

1ο LGBTQI+ Pride Patras - Ανοιχτό Κάλεσμα για την Οργανωτική Ομάδα

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου θα γίνει στην Πάτρα, το πρώτο ανοιχτό κάλεσμα του 1ου LGBTQI+ Pride Patras. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωσή του:

Ζώντας στην πόλη της Πάτρας όπου οι νοοτροπίες της κλειστής κοινωνίας για χρόνια δεν επιτρέπουν την ελεύθερη έκφραση της διαφορετικότητας, ήρθε η ώρα η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ) και οι υποστηρικτές της να υψώσουν τη φωνή τους για να διεκδικήσουν το δημόσιο χώρο και να υπερασπιστούν την υπόστασή τους.

Με το φεστιβάλ στοχεύουμε:
• στην ορατότητα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας,
• στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της,
• στην ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό πάνω στα θέματα του κοινωνικού φύλου, της έκφρασης του φύλου και της απελευθέρωσης της σεξουαλικότητας,
• στη συγκρότηση δημόσιου λόγου ενάντια στον σεξισμό, στην ομοφοβία, στην τρανσφοβία και στον ρατσισμό

Έμφαση θέλουμε να δοθεί ιδιαίτερα σε θέματα τα οποία υπάρχει παραπληροφόρηση και άγνοια. Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε κάθε κοινωνική ομάδα που βιώνει οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ή φασισμού.

Όλοι όσοι ανταποκριθήκαμε στο πρώτο κάλεσμα για το φεστιβάλ αποφασίσαμε τον χαρακτήρα που θα έχει. Από τις έως τώρα συνελεύσεις έχει αποφασιστεί το φεστιβάλ να είναι:

• αυτοοργανωμένο, χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις
• ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και διακρίσεων
Ο τρόπος λειτουργίας της Οργανωτικής Ομάδας θα είναι ο εξής:
• οι αποφάσεις να συνδιαμορφώνονται συλλογικά από την οργανωτική ομάδα σε εβδομαδιαίες συνελεύσεις.
• η λειτουργία των συνελεύσεων να είναι οριζόντια, χωρίς ιεραρχία.

Προϋπόθεση για να είναι κάποι@ μέλος είναι να συμφωνεί με τις βασικές αρχές όπως έχουν αναφερθεί καθώς και η συνέπεια τ@ ως προς τις αποφάσεις της συνέλευσης και ως προς την παρουσία του σε αυτή.

Καλούμε όσους δεν κατάφεραν να παραστούν στις έως τώρα συναντήσεις μας και θέλουν να έχουν ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση του Pride Πάτρας, στην καταληκτική συνέλευση για την τελική διαμόρφωση της οργανωτικής ομάδας, που θα λαβει χώρα στις 16/1, στις 18.00, στο Κοινωνικο Κέντρο Πάτρας, Τσαμαδού και Ρήγα Φεραίου 167

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...