Το κορίτσι από τη Δανία - The Danish girl στους κινηματογράφους

Το κορίτσι από τη Δανία - The Danish girl στους κινηματογράφους

Το «Κορίτσι από τη Δανία», που βγήκε στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, από τη UIP, έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας και ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο, καταλήγοντας με 4 υποψηφιότητες για Οσκαρ: Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Εντι Ρέντμεϊν, Β' Γυναικείου Ρόλου για την Αλίσια Βικάντερ, Σκηνικών για τους Ιβ Στιούαρτ και Μάικλ Στάντις και Κοστουμιών για τον Πάκο Ντελγάδο.

Ο σκηνοθέτης Τομ Χούπερ, αγγίζει την πραγματική ιστορία της transgender Λίλι Ελμπε. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Εμπερσχοφ, η ταινία «Το Κορίτσι από τη Δανία» («The Danish Girl»), αφηγείται μια εκδοχή της ιστορίας του ζωγράφου Αϊναρ Βέγκενερ (Εντι Ρέντμεϊν), γνωστού ως Λίλι Ελμπε, την περίοδο που αποφάσισε να κάνει εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου, τη δεκαετία του '20, σοκάροντας τους ανθρώπους της εποχής.
Ως Αϊναρ ήταν παντρεμένος με τη ζωγράφο Γκέρντα Βέγκενερ (Αλίσια Βικάντερ) που στα έργα της τον παρουσίαζε, αρχικά, ως μυστηριώδη, μελαχρινή κοπέλα με όμορφα πόδια. Ετσι ανακάλυψε τα θέματα σεξουαλικής ταυτότητας που είχε, αποφασίζοντας να προχωρήσει σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και να αυτοπραγματωθεί.

Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση του ζωγράφου Αϊναρ Βέγκενερ με τη γυναίκα του Γκέρντα και στον τρόπο με τον οποίο η αλλαγή φύλου επηρέασε τις ζωές τους.

Ο βρετανός ήθοποιός Εντι Ρέντμεϊν μπήκε πρώτα στο μυαλό και το σώμα του Αϊναρ Βέγκενερ και, μαζί του, μεταμορφώθηκε στη Λίλι Ελμπε. Ο Ρεντμέιν πιάνει αξιοζήλευτη απόδοση και πραγματικά εντυπωσιάζει και συγκινεί ως ψυχή που λαχταρά να έρθει στο φως έπειτα από δεκαετίες εγκλεισμού σε λάθος κορμί.

12631307_1093061370733873_19486909239672916_n

Πηγή: www.flix.gr

Πηγή: www.lifo.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...