11528

Έναρξη λειτουργίας της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης 11528

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας της 1ης Πανελλήνιας Εμβέλειας Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς.

12688095_989201421116278_1215199794480251486_n

Η Γραμμή λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 13:00 το μεσημέρι με 21:00 το βράδυ. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες, εμπιστευτικές, δεν καταγράφονται και όσες πραγματοποιούνται από σταθερό τηλέφωνο έχουν χρέωση αστικής μονάδας. Μπορείτε να καλέσετε από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο σχηματίζοντας τον πενταψήφιο αριθμό 11528.

Στο τηλέφωνο απαντούν εξειδικευμένες και εξειδικευμένοι ψυχολόγοι αναφορικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Η ψυχολογική στήριξη, η παρέμβαση στην κρίση και η έγκυρη και ασφαλής παραπομπή σε συνεργαζόμενους φορείς αποτελούν τις τρεις κύριες υπηρεσίες της Γραμμής.

Το 11528 στέκεται δίπλα:
• Σε κάθε μαθητή/μαθήτρια, που υφίσταται ενδοσχολικό εκφοβισμό (bullying) λόγω φύλου 
• Σε κάθε νέα/νέο, που δεν τους καταλαβαίνουν οι δικοί τους 
• Σε κάθε εκπαιδευτικό, που προσπαθεί να διαχειριστεί μία ομοφοβική/τρανσφοβική συμπεριφορά μέσα στην τάξη του/της
• Σε κάθε γονέα, που νιώθει αμηχανία μετά την αποκάλυψη (coming out) του παιδιού του/της 
• Σε κάθε τρανς άτομο, που κατά την διάρκεια του transition χρειάζεται μία καθοδήγηση 
• Σε όποιον/όποια υφίσταται διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου

Το 11528 αγκαλιάζει αυτό το αξιακό πλαίσιο, στέκεται με ενσυναίσθηση, επαγγελματισμό και διακριτικότητα δίπλα στις νέες και τους νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς, μπορεί να δώσει απαντήσεις, να στηρίξει ψυχολογικά, να παραπέμψει κατάλληλα τη στιγμή που το έχετε περισσότερο ανάγκη.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 υλοποιείται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση», η δημόσια παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για τον χώρο και την ώρα διεξαγωγής της.

Αρμόδιος φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος (ΟΛΚΕ) και εταίροι είναι οι οργανώσεις «Θετική Φωνή», «Athens Pride» και «Thessaloniki Pride». Οργανισμός υποστήριξης και χρηματοδότησης του έργου είναι το «Αλληλεγγύη - Solidarity Now».

Πηγή: ΟΛΚΕ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...