Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” επαναλειτουργεί με διευρυμένες υπηρεσίες και ωράριο λειτουργίας

Η ομάδα της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” ενημερώνει, με το παρακάτω δελτίο τύπου, την επαναλειτουργία των υπηρεσιών της.

Δελτίο Τύπου:

To “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” περνά στη 2η φάση!

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” από σήμερα επαναλειτουργεί με διευρυμένες υπηρεσίες και ωράριο λειτουργίας.

Η υπηρεσία που κέρδισε την εμπιστοσύνη οικογενειών, εκπαιδευτικών, επίσημων φορέων και στάθηκε δίπλα στα LGBT άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της, περνά στη 2η φάση του σχεδιασμού της, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η 1η φάση του “Προγράμματος για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση” που ολοκληρώθηκε το 2016 με την υποστήριξη της οργάνωσης αλληλεγγύη-SolidarityNow, έθεσε τις βάσεις για την επαναπλαισίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών του και τη συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας των τεσσάρων φορέων υλοποίησής του: του Thessaloniki Pride (οργάνωση-Leader για την περίοδο 2017-2018), της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος (ΟΛΚΕ), της Θετικής Φωνής και του Athens Pride.

Τα επανειλημμένα αιτήματα συναντήθηκαν με τον προγραμματισμό μας. Έτσι από φέτος, διατηρώντας το ίδιο επίπεδο επιστημονικής εγκυρότητας κι επαγγελματισμού, με αμείωτη αφοσίωση, ξεκινάμε και πάλι το “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ”, με την προοπτική να προσφέρουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά και με βιωσιμότητα για την LGBT κοινότητα, για την οικογένεια, για την εκπαιδευτική κοινότητα και για όποιο άτομο θέλει να μιλήσει για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα ή/και την έκφραση φύλου με κάποια/ον ειδικό.

Το “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” επαναλειτουργεί με διευρυμένο ωράριο, Δευτέρα με Παρασκευή 11:00 – 21:00 (εκτός επίσημων αργιών), ενώ οι υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής και ψυχολογική στήριξης και παρέμβασης στην κρίση δεν θα περιορίζονται πια μόνο στο τηλέφωνο, αλλά προσφέρεται κι η δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό διά ζώσης προσωπικών συνεδρίων (μέχρι 8 σε αριθμό σε διάστημα δύο μηνών). Οι δια ζώσης συνεδρίες προσφέρονται μετά από αξιολόγηση των αναγκών και με γνώμονα την καλύτερη κάλυψη των εξυπηρετούμενων.

Οι δια ζώσης συνεδρίες προσφέρονται εντελώς δωρεάν, προγραμματίζονται κατόπιν ραντεβού και με σεβασμό στη σειρά προτεραιότητας.

Τόσο οι κλήσεις όσο κι οι δια ζώσης συνεδρίες τηρούν τις αρχές δεοντολογίας κι είναι εμπιστευτικές κι ανώνυμες.

Oι κλήσεις λειτουργούν με χρέωση 1 αστικής μονάδας από σταθερό ΟΤΕ για αστικά και υπεραστικά τηλεφωνήματα ανεξαρτήτως διάρκειας κλήσης. Ωστόσο, επειδή παρατηρήθηκε ότι οι χρεώσεις για κάθε άλλο πάροχο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, που διαφέρουν ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου, είναι εξαιρετικά υψηλές, πολλές φορές έως και απαγορευτικές, από φέτος παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας και μέσω διαδικτύου (skype: diplasou.11528).

To “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” λειτουργεί με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, έχει την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την ηθική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είμαστε #diplasou με μεγάλη χαρά για την επιστροφή μας!

11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ – Σε μας μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά!

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...