ιταλία

Ιστορικό «ναι» της Ιταλίας στο Σύμφωνο Συμβίωσης

Για ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια

Ιστορικό «ναι» της Ιταλίας στο Σύμφωνο Συμβίωσης

Νόμος του κράτους έγινε το Σύμφωνο Συμβίωσης στην Ιταλία

 

Ρώμη, Ιταλία

Η Βουλή ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης το νομοσχέδιο που θεσπίζει την πολιτική ένωση για τα ομόφυλα και ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Το Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο δεν περιλαμβάνει την έμμεση υιοθεσία υπό το βάρος αντιδράσεων γίνεται έτσι νόμος του κράτους.

Νωρίτερα, ο Ματέο Ρέντσι είχε κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης που είχε συνδέσει με το νομοσχέδιο.

Το σχετικό νομοσχέδιο που προσφέρει στα ομόφυλα ζευγάρια νομική αναγνώριση -με εξαίρεση την έμμεση υιοθεσία που παραλείφθηκε υπό το βάρος αντιδράσεων- είχε ήδη εγκριθεί από την ιταλική Γερουσία στις 25 Φεβρουαρίου.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 372 ψήφους υπέρ, 51 κατά και 99 αποχές.

Ο Ματέο Ρέντσι είχε συνδέσει το νομοσχέδιο με ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία είχε κερδίσει νωρίτερα την Τετάρτη με 369 ψήφους υπέρ, δύο αποχές και 193 κατά σε σύνολο 564 παρόντων βουλευτών.

Εάν είχε χάσει την ψηφοφορία, θα έπρεπε να παρατηθεί αλλά η σταθερή πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή των Αντιπροσώπων καθιστούσε κάτι τέτοιo εξαιρετικά απίθανο.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής» είχε αναφέρει ο Ιταλός πρωθυπουργός με σχόλιό του στο Facebook πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.

Την απόφαση χαιρετίζουν οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, καταγγέλλοντας, πάντως, την απουσία της διάταξης που αφορά την υιοθεσία.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή https://news.in.gr/

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...