Γαλανού

Η Ελλάδα στη 15η θέση στα LGBTI δικαιώματα

«Κάντο όπως η Μάλτα»

Η Μαρίνα Γαλανού είναι Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), αναγνωρισμένης συλλογικότητας για τα τρανς δικαιώματα και ιδιοκτήτρια των εκδόσεων Πολύχρωμος Πλανήτης (LGBTQI εκδόσεις-βιβλιοπωλείο)

Post της Μαρίνας Γαλανού:

Κάθε χρόνο λίγο πριν την Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας, η ILGA-Europe δημοσιεύει τον χάρτη που κατατάσσει τις χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε σχέση με την απόδοση ισότητας και ελευθερίας προς τους LGBTI ανθρώπους. Η Ελλάδα, φέτος, όπως φαίνεται από τον χάρτη, έχει προοδεύσει σημαντικά σε σχέση με το σύνολον των LGBTI δικαιωμάτων και βρίσκεται στην 15η θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, με ποσοστό 58% (αν θυμάμαι καλά πέρσι ήταν κοντά στο 35% και στην 21η θέση), δηλαδή για να το πούμε χοντρικά, έχει διανύσει περίπου το ήμισυ του δρόμου στην απόδοση ισονομίας για τους LGBTI ανθρώπους.

Προφανώς η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης και την απόδοση κάποιων στοιχειωδών προστασιών για τους ίντερσεξ ανθρώπους, καθώς και την κατάργηση του 347ΠΚ.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως η προσεκτική ανάγνωση ανά τομέα, δείχνει πως αναφορικά με τα τρανς δικαιώματα η Ελλάδα βρίσκεται στο πολύ χαμηλό ποσοστό του 24%.

Ένας ακόμη δείκτης που μας φωνάζει πως η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα στη νομοθέτηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, αλλά και στην τροποποίηση των νομοθεσιών κατά των διακρίσεων ώστε να αναφέρονται με σαφήνεια η ταυτότητα φύλου καθώς και τα χαρακτηριστικά φύλου.

Σε ποια κατεύθυνση; Την απάντηση μας τη δίνει πάλι αυτός ο χάρτης: «Κάντο όπως η Μάλτα», που είναι η 1η χώρα, με 88% στον γενικό δείκτη για τους LGBTI και στο 100% (!!!) για τους τρανς και ίντερσεξ ανθρώπους.

«Κάντο όπως η Μάλτα», λοιπόν!

https://rainbow-europe.org/#8636/0/0

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...