Βρείτε το βιβλίο της Μαρινάς Γαλανού "Ταυτότητα και έκφραση φύλου" διαδικτιακά

Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να κατεβάσει το βιβλίο της Μαρίνας Γαλανού (Προέδρου του ΣΥΔ)«Ταυτότητα και έκφραση φύλου. Ορολογία, διακρίσεις, στερεότυπα και μύθοι», που εκδόθηκε από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, εδώ, δωρεάν.

Το βιβλίο, που εκδόθηκε το 2014, αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής καμπάνιας που υλοποιεί το ΣΥΔ για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου με θέμα: «Πρόσβαση παντού. Η αναγνώριση ανοίγει πόρτες», για την ενημέρωση της κοινωνίας για τα πολύ σοβαρά προβλήματα διακρίσεων, μισαλλοδοξίας, αποκλεισμού, ρητορικής αλλά και πράξεων μίσους που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι.

Το βιβλίο, όπως επισημαίνει στο πρόλογό της η Αλεξάνδρα Χαλκιά «σκοπό του έχει να είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη και σημαντική συμβολή στο δημόσιο λόγο. Να συμβάλλει στην επίτευξη μίας θεσμικής ορατότητας των τρανς ανθρώπων και να φέρει με σθένος και αξιοπιστία την παρουσία τους στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για το πώς θα αναπαρίσταται η κοινωνική πραγματικότητα των τρανς ανθρώπων στα μαζικά μέσα επικοινωνίας»

 Όπως ακόμη αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης: «Γνωρίζουμε καλά ότι οι ορολογίες και οι επιθυμητοί όροι εξελίσσονται και δεν παραμένουν στατικοί, για την ακρίβεια βαδίζουν μαζί με την εξέλιξη και την πορεία των κινημάτων. Γνωρίζουμε επίσης ότι πιθανόν να υπάρχουν ακόμη σημεία που δε φωτίστηκαν επαρκώς και αναγνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι αυτή η πρώτη προσπάθεια αναλυτικού οδηγού είναι απλά ένα πρώτο βήμα. Είναι μία πρώτη προσπάθεια στην κατεύθυνση του να ορίσουμε εμείς την ταυτότητά μας και να επικοινωνήσουμε με την κοινωνία με βάση το σεβασμό και την αναγνώριση των τρανς ταυτοτήτων». Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ήταν χαρά μας με αφορμή αυτή την έκδοση να ανοίξει ένας ευρύτερος διάλογος σχετικά με την επιθυμητή ορολογία, αλλά και τα στερεότυπα και τους μύθους σε σχέση με την ταυτότητα και έκφραση φύλου.

Την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου έχει κάνει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Κοινωνικής. Ανθρωπολογίας και Ιστορίας), Κώστας Γιαννακόπουλος, την φιλολογική επιμέλεια ο φιλόλογος και συγγραφέας, Αντώνης Νικολής, και τον πρόλογο έγραψε η Αλεξάνδρα Χαλκιά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Κοινωνιολογίας).

Πληροφορίες για την έκδοση πήραμε από την σελίδα του ΣΥΔ.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...