Από το Ορλάντο μέχρι την Ελλάδα. Διασταυρώσεις ομοφοβίας, έμφυλης βίας, ρατσισμού

Η εκδήλωση "Από το Ορλάντο μέχρι την Ελλάδα. Διασταυρώσεις ομοφοβίας, έμφυλης βίας, ρατσισμού" (Παρασκευή 1 Ιουλίου, 18:30) πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθηνών.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εκδήλωσης:

"Το Φεμινιστικό και ΛΟΑΔΚΙ χωριό αποτελεί ένα από τους θεματικούς χώρους του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ (1, 2 και 3 Ιουλίου). Στο χώρο θα βρίσκονται φεμινιστικές και ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις και ιστότοποι συναφούς προβληματισμού, καθώς και θεματικό βιβλιοπωλείο. Ο χώρος είναι επίσης προσβάσιμος σε αναπηρικά αμαξίδια και διαθέτει WC που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ΑμεΑ.
Κεντρικό workshop θα γίνει Παρασκευή 1/6 18:30 και θα έχει θέμα "Από το Ορλάντο μέχρι την Ελλάδα. Διασταυρώσεις ομοφοβίας, έμφυλης βίας, ρατσισμού. "με ολιγόλεπτες εισηγήσεις για το άνοιγμα της συζήτησης θα κάνουν οι Γιάννος Λεβισιάνος(Κιουρί@), Αλεξία Τσούνη (Μωβ) και Παντελής Προμπονάς (k-lab).

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης είναι να ψηλαφήσει τις πιθανές συναρθρώσεις του κυρίαρχου ομοφοβικού και σεξιστικού λόγου και πρακτικών με την άνοδο ρατσιστικών λόγων και επιθέσεων, οι οποίες συχνά λαμβάνουν τη μορφή της ισλαμοφοβίας στις "δυτικές" κοινωνίες.

Άλλωστε σε μια συνθήκη που το προσφυγικό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της περιόδου, και το οποίο αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, γεγονός που φάνηκε ιδιαίτερα μετά την αντιπροσφυγική συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ, είναι τουλάχιστον επιτακτικό να επιχειρηθούν τέτοιες συνδέσεις. Σε μια Ευρώπη που οι ακροδεξιές δυνάμεις όλο και πολλαπλασιάζονται και η μισαλλοδοξία δυναμώνει, οι αγώνες ενάντια στον ρατσισμό και στις προκαταλήψεις είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένοι. Οι καταπιεζόμενες κοινωνικές ομάδες χρησιμοποιούνται α λα καρτ και γίνονται εργαλείο στα χέρια της ακροδεξιάς: μετά τη δολοφονική επίθεση στο Ορλάντο, συντηρητικοί κύκλοι, είτε στο εξωτερικό, είτε στην Ελλάδα, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για να προωθήσουν ισλαμοφοβικές πολιτικές".

Η σελίδα του φεστιβάλ στο facebook και η σελίδα της εκδήλωσης.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...