Η τεχνολογία κατά του Bullying από φοιτητές του Α.Π.Θ.

Φοιτητές του Α.Π.Θ. εργάστηκαν τον τελευταίο χρόνο για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Συγκεκριμένα παρουσιάζουν εφαρμογή για κινητά android και iphone που ευαισθητοποιεί τα παιδιά κατά του φαινόμενου του bullying και τα παροτρύνει να πάρουν θέση και να δράσουν. 

Τα παιδιά μέσω της εφαρμογής περιηγούνται σε έναν εικονικό κόσμο ακολουθώντας τη λογική ενός παιχνιδιού και αλληλοεπιδρώντας με εικόνες, βίντεο και διαδραστικό υλικό σχετικό με το φαινόμενο του bullying. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η αύξηση της ενσυναίσθησης και της αυτοπεποίθησής τους, προκειμένου να διαχειρίζονται δραστικά τέτοια φαινόμενα στο σχολείο τους και στον κοινωνικό τους περίγυρο. Αυτό επιτυγχάνεται δίνοντας διάφορα κίνητρα στα παιδιά (δοκιμασίες, πίστες) αλλά και παρέχοντας μία ευχάριστη εμπειρία παιχνιδιού (avatars, πόντοι).

Πρόκειται για την δουλειά της ομάδας AMANDA, τους Βασίλη Μπαλτατζή, Μαργαρίτα Μπίντση (φοιτητές του πέμπτου έτους σπουδών), Γεώργιο Σχινά και ο Ηλία Χρυσοβέργη (τεταρτοετείς φοιτητές), με την καθοδήγηση του καθηγητή τού Τμήματος και μέντορά τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη. Η ομάδα είναι μεταξύ των 13 υποψήφιων που διεκδικούν μία θέση στην κατηγορία World Citizenship του διαγωνισμού “Microsoft Imagine Cup” στις 26 Ιουλίου, στο Σιάτλ. 

Οι φοιτητές δηλώνουν σχετικά ότι:

Γνωρίζουμε πως μπορείς να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των παιδιών γι αυτό αξιοποιήσαμε την εικονική πραγματικά και τα games. Πολλές ομάδες παγκοσμίως δημιουργούν serious games που δεν δημιουργούνται απλά για ψυχαγωγία, αλλά και για να μάθεις μία δεξιότητα".

Όταν ξεκινήσαμε, ζητήσαμε τη βοήθεια ψυχολόγων, αρχικά απευθυνθήκαμε σε καθηγητές από Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, οι οποίοι μας πρότειναν βιβλιογραφία. Στη συνέχεια συζητήσαμε με ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς από σχολεία που είναι καθημερινά αντιμέτωποι με το φαινόμενο καθημερινά. Επισκεφθήκαμε αρκετές φορές το Αρσάκειο Σχολείο ακούσαμε τις ιδέες, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των μαθητών.

Η ομάδα AMANDA θα προχωρήσει στην ανάπτυξη και συμπληρωματικών εφαρμογών που θα βοηθάνε και τους εκπαιδευτικούς καθώς έχουν διαπιστώσει από τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ότι δεν είναι διακριτά τα όρια του τι είναι σχολικός εκφοβισμός, τι είναι κοροϊδία, τι είναι πείραγμα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα και καλή συνέχεια.

Θα τους βρείτε στην σελίδα τους amandaproject.net

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...