Qandeel Baloch / την δολοφόνησε ο αδελφός της για την δράση της να "αφυπνίσει" τους συντοπίτες της για τα δικαιώματα των γυναικών

H Qandeel Baloch, ένα κορίτσι από το Πακιστάν, δολοφονήθηκε από τον αδερφό της στις 17 Ιουλίου 2016.  Ο δράστης αφού υπνώτισε με χάπια την 20χρονη κοπέλα, την στραγγάλισε. Ο λόγος ήταν η δραστηριότητα της Qandeel στα κοινωνικά δίκτυα και η προσπάθειά της να "αφυπνίσει" τους συντοπίτες της για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η δράση της Qandeel Baloch ήταν συνειδητή και οργανωμένη, αναρτώντας φωτογραφίες της συχνά "σέξι" που για τα πρότυπα της κοινωνίας της ήταν "προσβλητικές". Γνώριζε ότι ίσως αυτό σύντομα θα της κόστιζε αλλά επέμενε στον αγώνα της, με τραγικότερη κατάληξη να δολοφονηθεί από τον ίδιο της τον αδελφό. Ήταν μια ακτιβίστρια των social media με πάνω από 750,000 ακόλουθους στο facebook.  

Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά στο Πακιστάν και φτάνουν περίπου τα 1000 το χρόνο. Όποιος θέλει μπορεί να κατηγορήσει τη γυναίκα, την αδερφή, τη μητέρα του για "προσβλητική συμπεριφορά" και να της αφαιρέσει τη ζωή, ατιμώρητος, μια και η σαρία είναι πέρα και πάνω από όλα. Η νομοθεσία της χώρας "προβλέπει" για τέτοια οικογενειακά "περιστατικά τιμής", αν συμφωνήσουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας, ο δράστης να εξαγοράζει την ποινή του!

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...