Η κόλαση είναι γεμάτη μητροπολίτες

Η κόλαση είναι γεμάτη μητροπολίτες

Ή γιατί η εκκλησία είναι πιο αφύσικη απ' την ομοφυλοφιλία.

Κάθε φορά που ένας μητροπολίτης επιτίθεται στους ομοφυλόφιλους πέφτουμε από τα σύννεφα λες και δεν είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο η εκκλησία ν’ αντιδρά με μεσαιωνική βαρβαρότητα απέναντι σε όποια κοινωνική μετάβαση ξεπερνά θεματικά τη δογματική της.

Κι όμως, πρόκειται για την ίδια εκκλησία που κατακεραύνωνε την «αμαρτωλή» χρήση των προφυλακτικών. Και μετά υποχώρησε.

Για την ίδια εκκλησία που απέρριπτε ως ύβρη την εξωσωματική γονιμοποίηση, κατηγορώντας τους επιστήμονες ότι προσπαθούσαν να το παίξουν Θεοί. Και μετά υποχώρησε.

Είναι η ίδια εκκλησία που εξισώνει τις αμβλώσεις με τον φόνο, χωρίς να αναγνωρίζει το δικαίωμα των εγκύων στην αυτοδιάθεση των κορμιών τους. Θα ήταν πραγματικά διαφωτιστικό να μαθαίναμε και τις απόψεις του Μεσσία γύρω απ’ το ζήτημα, αλλά δυστυχώς ο Ιησούς πέθανε (και φυσικά αναστήθηκε και μετά ανελήφθη εις τους Ουρανούς) πολλούς αιώνες πριν η έκτρωση καταστεί προσιτή ιατρική επιλογή χαμηλού ρίσκου.

Είδηση επομένως θα αποτελούσε εάν, μετά την υπερψήφιση της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, οι επίσημοι αντιπρόσωποι του Θεού στον πλανήτη Γη σέβονταν τα αυτονόητα δικαιώματα των συμπολιτών μας.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, το 2015 υπήρξε μία συνηθισμένη χρονιά για την χριστιανική αγάπη.

-Στις αρχές του Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτήριζε «αποβράσματα» της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους, προτρέποντας στοργικά το ποίμνιό του: «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!».

Πρόκειται για τον ίδιο μητροπολίτη που τον Μάρτιο του 2015, υποστήριζε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μισεί όσους δεν χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για να μετακινηθούν, αλλά δικαιολογούσε την «πολιτική σκληρότητα» της Άνγκελας Μέρκελ επειδή «είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια σε κομμουνιστικό καθεστώς».

-Αλλά και τον Ιούνιο, ο μεσάζοντας επί των παραδείσιων θεμάτων του Δήμου Πειραιά, μητροπολίτης Σεραφείμ, προειδοποιούσε το χριστεπώνυμο πλήθος πως η ομοφυλοφιλία ευθύνεται για σωρεία καρκινογενέσεων, χωρίς φυσικά να μπει στον κόπο να μας παραπέμψει στις σχετικές ιατρικές μελέτες.

Είναι ο ίδιος Σεραφείμ που εν έτει 2013 προκαλούσε σε «μονομαχία» αγιασμών τον εν Αθήναις καθολικό Αρχιεπίσκοπο, Νικόλαο Φώσκολο, προτείνοντάς του να φτιάξουν ο καθένας τον δικό του αγιασμό για να διαπιστωθεί ποιος εκ των δύο είναι πραγματικά αγιασμένος. «Χωρίς βεβαίως ὁ ἐκλαμπρότατος κ. Φώσκολος νά προσθέση ἁλάτι, εἰς τό ὑπ’ αὐτοῦ ἁγιαζόμενο νερό», υπογράμμιζε ειρωνικά ο σεβασμιότατος Σεραφείμ, αποκαλύπτοντας έτσι άθελά του και ένα από τα μυστικά της δουλειάς του.

Και φυσικά δεν μπορούμε να λησμονήσουμε τον σεβασμιότατο Άνθιμο Θεσσαλονίκης που όταν ήρθαν στην επιφάνεια οι κατηγορίες για απόπειρα συγκάλυψης βιασμού ανηλικού στο Παπάφειο Ίδρυμα, απάντησε πως «Η αυτονόητη ευαισθησία του θέματος, δεν δικαιολογεί εκτεταμένη δημοσιότητα σχετικά με αυτό». Και πολύ φυσικά: για έναν απλό βιασμό παιδιού μιλάμε, όχι για διοργάνωση Gay Parade στην Θεσσαλονίκη ώστε να πρέπει να βγαίνουμε για αυτό σε όλα τα κανάλια.

Και οι τρεις αυτοί αρχιερείς της ηθικής, όπως και οι περισσότεροι ομόλογοί τους, συμφωνούν σε ένα πράγμα: την α-φυσικότητα οποιουδήποτε σεξουαλικού προσανατολισμού διαφοροποιείται έστω και ελάχιστα από το ετεροφυλικό σεξ με σκοπό την τεκνοποίηση σε περιορισμένη γκάμα επιτρεπόμενων στάσεων.

Αλήθεια όμως, τί είναι πιο αφύσικο η ομοφυλοφιλία ή η ορθοδοξία;

Αν αφήσουμε ένα νεογέννητο μωρό στην ζούγκλα χωρίς να του μιλήσουμε ποτέ για τον Σωτήρα του, Ιησού Χριστό, το βέβαιο είναι πως δεν θα γίνει ποτέ χριστιανός. Αντίθετα χιλιάδες άνθρωποι ανακαλύπτουν τον ομοφυλοφιλικό τους προσανατολισμό χωρίς να υποβάλλονται σε κάποια υποχρεωτική σεξουαλική κατήχηση από τις πρώτες κιόλας τάξεις του δημοτικού.

Εξάλλου η ομοφυλοφιλία απαντάται κατά κόρον και στα υπόλοιπα ανώτερα θηλαστικά - όσα τουλάχιστον είναι αρκούντως εξελιγμένα για να επιδίδονται στο σεξ για την απόλαυση του σεξ - εκτός πια κι αν τα δελφίνια έχουν πέσει κι αυτά θύματα των προτύπων που προβάλει η τηλεόραση.

Επομένως η ομοφυλοφιλία είναι ένα απολύτως φυσικό χαρακτηριστικό, ενώ την ορθοδοξία δεν θα την συναντήσετε πουθενά στην φύση: στην ζούγκλα θα βρείτε χιλιάδες ομοφυλόφιλα ζώα αλλά ούτε ένα ζώο μητροπολήτη.

Εδώ και αιώνες, χρυσοποίκιλτοι κήρυκες της λιτής ζωής μας μεταφέρουν τις βαθύτερες σκέψεις ενός αόρατου Θεού που, ακόμα κι αν υπάρχει, ξέρει να κρύβεται πάρα πολύ καλά πίσω από τον κόσμο που έπλασε, επιτρέποντας στους κακοπροαίρετους να υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει.

Πόσο σοβαρά λοιπόν πρέπει να πάρουμε αυτούς τους τοπικούς σαμάνους του 21ου αιώνα που δεν διαφέρουν σε τίποτα απ’ τους πρωτόγονους προκάτοχούς τους; Και εν πάση περιπτώσει αν ο Δημιουργός τους έχει πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους που ο Ίδιος δημιούργησε, ας κατέβει κάτω να μας το πει αυτοπροσώπως - εμείς εδώ θα ‘μαστε. Γκώσαμε στους αντιπροσώπους.

Πηγή: https://www.skai.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...