Ντέιβιντ Λίβιτ, "Φλωρεντία Μια Ιδιάζουσα Περίπτωση"

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΛΙΒΙΤ

Φλωρεντία
Μια Ιδιάζουσα Περίπτωση

(σελ. 216, τιμή 16,00 €)
Σειρά: Συγγραφείς και πόλεις

Μετάφραση: Γιώργος Τζήμας

Πίσω από τις επιβλητικές προσόψεις των ιστορικών κτιρίων της Φλωρεντίας, ο Ντέιβιντ Λίβιτ διερευνά τη γοητεία της αναλύοντας τις κινηματογραφικές και τις λογοτεχνικές αποτυπώσεις της, τις ιδιαίτερες ιστορίες των προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την πρόσφατη διαδρομή της, το ρόλο που παίζουν οι καλλιτεχνικοί της θησαυροί. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου η σύγχρονη Φλωρεντία αναδύεται σαγηνευτική αλλά και απατηλή, μια ιδιάζουσα περίπτωση.

[...] Η υπόσχεση ενός πεπρωμένου –που αγγίζει τα όρια του ερωτικού από τη μια και του καλλιτεχνικού από την άλλη– μοιάζει να συνδεόταν πάντοτε στενά με τη Φλωρεντία στο θυμικό του ξένου, τραβώντας τον στην πόλη, όχι απλώς για να δει αλλά για να είναι ή να γίνει κάτι περισσότερο από αυτό που ήταν ήδη [...]

O Ντέιβιντ Λίβιτ γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ. Είναι συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων και διηγημάτων (στα ελληνικά κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του Η χαμένη γλώσσα των γερανών, εκδ. Aquarius). Μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Τοσκάνη και τη Φλόριντα όπου και εργάζεται ως καθηγητής δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...