Αναΐς Νιν, "Χένρι Και Τζουν"

Χένρι Και ΤζουνΑΝΑΪΣ ΝΙΝ

ΧΕΝΡΙ ΚΑΙ ΤΖΟΥΝ

(σελ. 400, τιμή 20,00 €)

ISBN: 960-375-873-6

Σειρά: Ειδικές εκδόσεις

Μετάφραση - επίμετρο: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

 

" Χένρι παραβλέπει την ηδονή που υπάρχει στο να μην τα ξέρεις όλα, στο να μην τα έχεις δικά σου όλα, στο να σκύβεις επικίνδυνα πάνω απ’ την άβυσσο, στο να μη φτάνεις σε μια συγκεκριμένη κορύφωση. Και οι δυο, και ο Χένρι και η Τζουν, κατέστρεψαν τη λογική και την ισορροπία της ζωής μου. Είναι καλό αυτό. Το πρότυπο είναι νεκρό. Τώρα, μπορώ πια να ζήσω. Δεν είμαι εγώ για πρότυπα. "
ΑΝΑΪΣ ΝΙΝ

Η Αναΐς Νιν θα γνωρίσει τον Χένρι Μίλερ και τη σύζυγό του την Τζουν, στο Παρίσι της δεκαετίας του 1930. Αυτές οι ημερολογιακές σελίδες καταγράφουν το χρονικό ενός ερωτικού τριγώνου, αποτελούν τη μαρτυρία μιας γυναίκας που βρέθηκε ανάμεσα σ’ έναν άντρα που την απελευθέρωσε σεξουαλικά και σε μια γυναίκα που της ξύπνησε ένα ασίγαστο πάθος.

Η Αναΐς Νιν, ισπανικής, κουβανικής, γαλλικής και δανέζικης καταγωγής, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1903 στο Παρίσι. Ύστερα από περιπλάνηση σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ κατά την παιδική της ηλικία, θα εγκατασταθεί στο Παρίσι με το σύζυγό της και θα μείνει εκεί ως το 1939. Θα ψυχαναλυθεί από τον Ρενέ Αλαντί καθώς και τον Ότο Ρανκ, στον οποίο θα μαθητεύσει για σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ θα έρθει σε επαφή με πολλούς διάσημους καλλιτέχνες του Μεσοπολέμου. Παρά την πλειάδα των έργων της, η Νιν έγινε παγκόσμια γνωστή το 1966 όταν εκδόθηκε ο πρώτος τόμος των ημερολογίων της, τα οποία βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση στο αναγνωστικό κοινό. Πέθανε στο Λος Άντζελες το 1977.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...