Μαρκ Μπεμ, "Μοιραία Γυναίκα"

Μοιραία ΓυναίκαΜΑΡΚ ΜΠΕΜ

ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Μετάφραση: Μαρία Δεληγιάννη
(σελ. 280, τιμή 9,00 €)

Νέα σειρά:
CAMERA OBSCURΑ Βιβλίο και κινηματογράφος
Υπεύθυνος σειράς: Δημήτρης Παναγιωτάτος

ISBN: 960-375-686-5

Πίσω από γνωστές, αγαπημένες ταινίες κρύβονται συχνά καταπληκτικά μυθιστορήματα, εξίσου σημαντικά με τις ίδιες τις ταινίες, καταδικασμένα, πολλές φορές, να ζουν στη σκιά των επιτυχημένων κινηματογραφικών μεταφορών τους. Τέτοια βιβλία θα παρουσιάσει η σειρά CAMERA OBSCURA, φιλοδοξώντας να φέρει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό σε επαφή με «άγνωστες» λογοτεχνικές αξίες.

Η γυναίκα είναι όμορφη, γοητευτική… και μοιραία. Ο άνδρας είναι το Μάτι, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που παρακολουθεί κάθε της κίνηση: Όταν πηγαίνει σινεμά. Όταν αγοράζει περιοδικά. Όταν αλλάζει συνέχεια ονόματα και εμφάνιση. Όταν… σκοτώνει!
Ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα, του οποίου οι δύο διασκευές στον κινηματογράφο (η πρώτη με την πανέμορφη Ιζαμπέλ Ατζανί) δεν στάθηκαν αρκετές για να αναδείξουν όλη τη γοητεία του…

Ο Μαρκ Μπεμ γεννήθηκε το 1925 στο Τρέντον του Νιου Τζέρσει. Ήταν ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης, αλλά προτίμησε το γράψιμο γιατί «η δουλειά του ηθοποιού είναι εξαντλητική». Εκτός από βιβλία έγραψε μερικά από τα πιο πρωτότυπα σενάρια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες ('Charade' – ελληνικός τίτλος "Ραντεβού στο Παρίσι", 1963 " Βοήθεια οι Μπητλς!", 1965 "Κάποιος πίσω από την πόρτα", 1971 κ.ά.). Το μυθιστόρημά του "Μοιραία γυναίκα" τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Αστυνομικού Μυθιστορήματος το 1982, στη Γαλλία.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...