Ελληνικό Αφιέρωμα

Μια Θέση Στον Ήλιο

Κων. Γιάναρη, 1994, 44’.

Αθήνα 1993........στο μικρόκοσμο της πλατείας Ομονοίας...ένας νεόφερτος λαθρομετανάστης απο τη Βόρειο Ήπειρο (Παναγιώτης) συναντά τον Ηλία έναν ανήσυχο Αθηναίο μικροαστό γκέι.....η σχέση τους ερωτική και μη περιγράφεται με μια κωμικοτραγική ματιά αφού ο μεν Παναγιώτης αναζητεί το χρήμα ο δε Ηλίας την αγάπη.

Βραβεία

Καλύτερης Ταινίας
1995
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 1995

Καλύτερης Βαλκανικής Ταινίας
1995
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 1995

ΤΡΩΕΣ

Κων. Γιάνναρη, 35', 1989

Περισσότερο από ένα απτό λυρικό ντοκιμαντέρ, οι Τρώες είναι μια μυθοπλαστική ανάπλαση της ζωής και του έργου του Κωνσταντίνου Καβάφη. Έτσι, η ταινία παραμένει πιστή στον τρόπο που ο ίδιος ο Καβάφης, μέσω της ποίησής του επιχείρησε μία ανάπλαση της ελληνικής ιστορίας και μέσα από αυτή πρόβαλλε τη δική του ερωτική φαντασία και σεξουαλικότητα. Ο ποιητής είναι το κεντρικό πρόσωπο και η ταινία πηγαινοέρχεται μέσα στο χρόνο από τη νεανική του ηλικία μέχρι τη δύση της ζωής του.

 Βραβεία

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Cork International Film Festival - 1990
Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Da Sodoma a Hollywood Torino - 1990
International Film Jury Prize Da Sodoma a Hollywood Torino - 1990
Βραβείο Teddy Bear Πανόραμα Berlinale – 1990

Τέσσερα

Χρήστος Δήμας, 2000, 90’

Τέσσερεις μικρού μήκους ταινίες του Χρήστου Δήμα.

Στο ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΣΤΕΡΙΑ μια μητέρα εξομολογείται τις μικρές και μεγάλες αλήθειες της ζωής της μπροστά στην βιντεοκάμερα του ετοιμοθάνατου γιου της. Στο ΤΕΝΤΕΡ, η Βίκη αναζητά, στη διάρκεια ενός νυχτερινού οδοιπορικού στην Αθήνα, τρυφερότητα. Στην ΑΝΑΣΑ σκιαγραφείται η θλίψη και η απώλεια μέσα από τρεις «διαφορετικές» χορογραφίες. Στο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ένας Έλληνας μετανάστης αναζητεί το αμερικάνικο όνειρο στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο κουβαλώντας στις αποσκευές του μνήμες και μικρές ιστορίες.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...