Είχα αγωνία να δω τι είχαν κάνει στην θρυλική ταινία του αγαπημένου μου σκηνοθέτη John Waters. Ένας άνθρωπος που δεν έχει ιερά και όσια και μονίμως λογοκρίνεται, ήμουν περίεργος τι θα μπορούσαν να κάνουν να φέρουν το πνεύμα του Waters στον 21ο αιώνα. Καθώς έσβησαν τα φώτα της αίθουσας και ξεκίνησε η πρωταγωνίστρια να τραγουδά ήμουν προετοιμασμένος για όλα.

Να σας πω τι υπόθεση έχει πάνω κάτω η ταινία. Είμαστε στη Βαλτιμόρη την δεκαετία του '60, περίοδος που υπάρχει ακόμα ρατσισμός κατά των μαύρων στην Αμερική. Όλοι οι νέοι είναι παθιασμένοι με την τηλεοπτική χορευτική εκπομπή «The Corny Collins Show». Όλες οι κοπέλες θέλουν να συμμετάσχουν και να αποκτήσουν τον τίτλο της νεαράς Miss Teenage Hairspray. Έτσι και η Τρέηση, μια ευτραφής κοπέλα, δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ταινία δεν μιλάει μόνο για το χορό και για τα χαζοβιόλικα όνειρα μιας έφηβης. Προς την μέση της ταινίας και έπειτα η ταινία γίνεται ένας ύμνος στην ισότητα και καταδικάζει τον ρατσισμό.

Έκπληξη προκαλεί ο John Travolta φορώντας ένα τόνο make up και προσθετικών για να υποδυθεί τον ρόλο που κατείχε η μοναδική Divine. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι τα καταφέρνει αλλά σαν την Divine κανείς φοβάμαι. Αλλά θα χαμογελάσετε με την καρικατουριά του. Την παράσταση κλέβει η θεά Michelle Pfeiffer, ως η απόλυτη queen bitch ενσαρκώνοντας τον ρόλο που είχε η Debbie Harry των Blondie στην αρχική ταινία.

Μπορεί να σας κουράσουν τα τραγούδια προς το τέλος της ταινίας που όλο και πληθαίνουν αλλά θα παρατηρήσετε τα πόδια σας να κινούνται άθελα σας στο ρυθμό της μουσικής.

Οι υπέρβαροι θα την απολαλυσουν σαν την πιο feel good ταινία που έχουν δει και οι λάτρεις των μιούζικαλ είναι βέβαιο ότι θα αγοράσουν το soundtrack μόλις βγουν από την αίθουσα.

Υ.Σ. Αν το παρατηρήσετε στην αρχή της ταινίας θα δείτε μια cameo εμφάνιση του John Waters κατά τη διάρκεια του πρώτου τραγουδιού της Τρέηση.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...