Εικόνες Του Απαγορευμένου, (6-24/11/07)

Οι φασματικές φιγούρες του Τζουλιάνο Καγκλή, οι λεπταίσθητες νοηματικές και χρωματικές υφάνσεις της Μάριας Μπαχά, οι ονειρικοί - τραυματισμένοι χώροι του Βασίλη Παπατσαρούχα, η υπόγεια απειλή  στα σχολαστικά οργανωμένα έργα του Δημήτρη Ρόκου, οι αστικές ουτοπίες του Στέφανου Ρόκου, οι διαστρωματώσεις του Δημήτρη Σκουρογιάννη συνομιλούν πάνω στο θέμα, αλληλοσυμπληρώνονται και προσφέρουν αντανακλάσεις  του «τέρατος» του απαγορευμένου.   

Με διαθέσεις  υπαινικτικές, αυτοβιογραφικές, αισθαντικές ή σατυρικές  τα  έργα  σχολιάζουν την έννοια και την αίσθηση του απαγορευμένου, ψηλαφούν τα όρια που χαρακτηρίζουν την ζωή μας στην πόλη, τους κανόνες που αποδεχόμαστε ή αμφισβητούμε, την έννοια της ελευθερίας, την πρόκληση και την επιθυμία.

Εγκαίνια: Τρίτη 6 Νοεμβρίου Ώρα 20:00  
Διάρκεια έκθεσης: 6-24 Νοεμβρίου 2007 
 
Ώρες λειτουργίας:  Τρίτη - Παρασκευή 11.30 - 13.30 & 18.30 - 20.30 
 Δευτέρα & Σάββατο 11.30 - 13.30 

Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι
Μηθύμνης 12 + Επτανήσου, πλ. Αμερικής
τηλ.: 210.86.40.250
Υπεύθυνος: Γιώργος Καρτάλος
www.agathi.gr

 


 

Μερικά λόγια για τους καλλιτέχνες

ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ ΚΑΓΚΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε ζωγραφική στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1996-2002) με καθηγητές τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη, τον Μαρτίνο Γαβαθά, και χαρακτική με τον Γιώργο Μήλιο. Από το 2003 έως το 2005 ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για εκτέλεση καλλιτεχνικού έργου. To 2005, ήταν υποψήφιος για το «2ο βραβείο ευρωπαϊκής ζωγραφικής» του Μουσείου Φρυσίρα. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις (έκφραση γιάννα γραμματοπούλου, Αθήνα και CK art gallery, Λευκωσία), και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

ΜAΡΙΑ ΜΠΑΧA

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Φοίτησε στο Edinburgh College of Art (Εδιμβούργο, Σκωτία),  στο τμήμα Performance Costume (BA) (2003-2005), και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γ. Ψυχοπαίδη (1995-2000). Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής με δασκάλους τους Γ. Παπαδάκη και Γ. Γουρζή. Στο πλαίσιο των σπουδών της, φοίτησε για ένα εξάμηνο στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ουτρέχτης, με την υποτροφία Erasmus, όπου παρακολούθησε μαθήματα μεταξοτυπίας. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Παράλληλα εικονογραφεί παιδικά βιβλία και δουλεύει ως σκηνογράφος/ ενδυματολόγος στο Θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα την πρώτη Ιανουαρίου του 1975. Σπούδασε Ζωγραφική και Γραφικές Τέχνες στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δασκάλους τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και την Λεώνη Βιδάλη. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις με έργα ζωγραφικής, κατασκευές, καθώς επίσης με ταινίες video-art. Από τις συμμετοχές του στις διεθνείς εκθέσεις εικονογράφησης ξεχωρίζουν αυτές της Μπαλόνια και της Μπρατισλάβα. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου σαράντα βιβλία για παιδιά και μεγάλους με εικονογραφήσεις του.

  • 2003 Τιμητικός έπαινος του ελληνικού παραρτήματος της ΙΒΒΥ για το βιβλίο Το μυστήριο της Ανομβρίδας του Κώστα Χαραλά.
  • 2004 Α’ βραβείο του ελληνικού παραρτήματος της ΙΒΒΥ για το βιβλίο για το βιβλίο Η Χρυσούλα της Λίλας Πατρόκλου.
  • 2004 Κρατικό βραβείο εικονογράφησης για το βιβλίο Η Κοκκινοσκουφίτσα σε διασκευή της Αργυρώς Κοκορέλη.
  • 2006 Αναγραφή στον τιμητικό πίνακα της ΙΒΒΥ για το βιβλίο Η Κοκκινοσκουφίτσα σε διασκευή της Αργυρώς Κοκορέλη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Από το 1998 μέχρι το 2003, σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο το Ζαχαρία Αρβανίτη. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής στην ίδια σχολή με δάσκαλο το Θεόδωρο Παπαγιάννη, μαθήματα μεταξοτυπίας στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Γάνδης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, και μαθήματα κινουμένου σχεδίου στη σχολή Ορνεράκη με δάσκαλο τον Ιορδάνη Ανανιάδη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Χίο, Κρήτη,  Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα, Σύρο και Λευκωσία, ενώ το Φεβρουάριο του 2006 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Έκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου, στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτιστικών παραγωγών "ο Κορμοράνος" και έχει συμμετάσχει στις περισσότερες από τις διοργανώσεις της (πάρτι, συναυλίες, εκθέσεις, εκδόσεις).

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΟΚΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Από το 1995 έως το 2000 σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Τ. Πατρασκίδη. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής στο εργαστήριο του Γ. Μήλιου. Το 2002 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Χαρακτική από το Wimbledon School of Art  του Λονδίνου, όπου φοίτησε με υποτροφία του ιδρύματος “Προποντίς”. Από το 2005 έως το 2007 ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για την εκτέλεση καλλιτεχνικού έργου. Έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στην Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι (2001 και 2005, “Θόρυβος και Χρήσιμα Αντικείμενα”), και την επαρχία (Αίθουσα Τέχνης “Αμυμώνη”, Ιωάννινα, και “Γιομιστή Κεφαλή”, Σίφνος), και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Μάιο του 2007 παρουσίασε ατομική έκθεση στην ART ATHINA 2007 με την Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι (τίτλος έκθεσης “μετά το δείπνο”). Έχει φιλοτεχνήσει τα εξώφυλλα στα cd των Krista L.L Muir, Interstellar Overdrive, Sigmatropic, Φοίβου Δεληβοριά και Χρήστου Λεοντή, καθώς και αφίσες για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες.

Από το 2002 είναι μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας πολιτιστικών εκδηλώσεων “ο Κορμοράνος” και “ο Κόνσουλας”.
www.stefanosrokos.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1996-2001) με καθηγητές τον Δημοσθένη Κοκκινίδη και τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη, καθώς και σκηνογραφία με καθηγητή τον Γιώργο Ζιάκα, και ψηφιδωτό με καθηγήτρια την Δάφνη Αγγελίδου. Επίσης, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές  σπουδές στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ (2002-2004). Είναι τελειόφοιτος του Τομέα γλυπτικής της ΑΣΚΤ με καθηγητή τον Γιώργο Χουλιαρά. Διδάσκει στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει εκθέσει το έργο του σε δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα (2003 και 2006)  καθώς και σε περισσότερες από τριάντα ομαδικές. Έργα του βρίσκονται σε  δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...