Οι Μάρτυρες - Les Témoins, Αντρέ Τεσινέ (2007)

Όχι και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει μια σχέση αλλά ο Adrien επιμένει και παίρνει τον Manu υπό την προστασία του. Ο Manu χρειάζεται καθοδήγηση και ο Adrien αποκτάει μια ενεργητικότητα με τον Manu δίπλα του. Η φίλη του Adrien, η Sarah ανησυχεί ότι τον εκμεταλλεύεται ο Manu, αλλά ο Adrien διαφωνεί

Οι δυνατότητες μιας φιλίας είναι στη καρδιά αυτής της ταινίας του André Téchiné, του οποίου η ταινία Αγρια Βλαστάρια θεωρείται ήδη κλασσική. Για μια ακόμη φορά ο Γάλλος μαέστρος μας επιδεικνύει το ταλέντο του στο να αποτυπώνει την επιθυμία των χαρακτήρων του στην οθόνη. Ο Τεσινέ ανεβάζει τον πήχη όταν εξετάζει την πολυπλοκότητα των σχέσεων υπό τη τρομερή σκιά του AIDS.

Η ταινία εξετάζει τις ζωές 4 ανθρώπων. Τον ξέγνοιαστο Manu που γίνεται επικίνδυνος όταν πιέζεται, τον Adrien, ο οποίος είναι χαλί στις σχέσεις του αλλά μετατρέπεται σε θηριώδη αγωνιστή που καταπολεμά μια θανάσιμη ασθένεια, τη Sarah που προσπαθεί να ισορροπήσει τη μητρότητα με την τέχνη ενώ ο Αλγερινός άντρας της βιώνει την πρώτη του ομοφυλόφιλη εμπειρία. Οι Μάρτυρες μας ζητάνε να γίνουμε μάρτυρες των ζωών τους.

Γαλλία, 2007, 115’
Αντρέ Τεσινέ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...