This Queer Angel: η ιστορία μιας λεσβίας που εκδιώχθηκε από τον Αμερικανικό στρατό εξαιτίας της σεξουαλικής της ταυτότητας

Το 1987, μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας στον αμερικανικό στρατό ως στρατιωτική νοσοκόμος, φήμες για το σεξουαλικό προσανατολισμό της Elaine Chambers έφτασαν στη στρατιωτική αστυνομία και έτσι ξεκίνησε η δοκιμασία της. Πέρασε από στρατοδικείο και απομακρύνθηκε από την υπηρεσία της.

Σήμερα δημοσιεύει την ιστορία της εκείνη και όλες τις δοκιμασίες που πέρασε. Το βιβλίο της, με τον τίτλο "This Queer Angel", το χαρακτηρίζει ως ένα "νευρωτικό μνημόσυνο των αναμνήσεών της"! Και όπως λέει η ίδια, το έγραψε με ειλικρίνεια και χιούμορ.

Πολύ έντονες είναι οι σκηνές που περιγράφει τις έρευνες που έγιναν για να βρεθούν αποκαλυπτικά στοιχεία που θα αποδείκνυαν την πραγματική της σεξουαλικότητα:

"Καθώς συνέχισαν πολύ μεθοδικά την αναζήτησή τους στο δωμάτιό μου, άρχισα να ζυγίζω τις επιλογές μου. Τελικά, καθώς ήξερα ότι δεν υπήρχε διαφυγή, προσπάθησα να αγοράσω για τον εαυτό μου λίγο χρόνο σκέψης. Αποφάσισα να μην τους ενημερώσω ότι όλα τα «αποδεικτικά στοιχεία» που χρειάζονταν ήταν εκεί ακριβώς στο μονό κρεβάτι μου... Όχι, καθόμουν πολύ ήσυχα, καθ 'όλη τη διάρκεια των τριών ωρών που χρειάστηκαν για να λεηλατήσουν τη ζωή μου, αν και ένιωθα σαν να μου συνέβαινε μια μικρή συναισθηματική καταστροφή. Οι σκέψεις μου ήταν χαοτικές και ζοφερές, καθώς κοίταζαν κάθε μία από τις χιλιάδες φωτογραφίες που μου ανήκαν"...

Το βιβλίο της θα το βρείτε από τον εκδοτικό οίκο Unbound.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...