DANIEL SINSEL @ The Breeder

DANIEL SINSEL

Εγκαίνια Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008, 8 – 10μμ
Διάρκεια Έκθεσης 25 Σεπτεμβρίου - 25 Οκτωβρίου 2008 

Η γκαλερί The Breeder εγκαινιάζει τον καινούριο της χώρο στην οδό Ιάσωνος 45 στο Μεταξουργείο με την πρώτη ατομική έκθεση του Daniel Sinsel στην Ελλάδα.

Η έκθεση αποτελείται από νέα έργα που διερευνούν τις έννοιες του φυσικού και του χρηστικού μέσω γλυπτών και έργων σε καμβά που απεικονίζουν πορτραίτα, ανθρωπόμορφα αντικείμενα και μέλη του ανθρώπινου σώματος.

Ο Sinsel μέσω της δουλειάς του προσδίδει ανθεκτικότητα και διάρκεια στις ευπαθείς πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί. Αποκόμματα από περιοδικά, τυχαία ευρύματα, μακέτες από χαρτόνι συνδυάζονται σε αυστηρές συνθέσεις και μεταμορφώνονται σε ιδιαίτερα πολιτιστικά αντικείμενα. Τα ζωγραφικά έργα του Sinsel, πολλά από τα οποία έχουν αποτέλεσμα trompe-l-oeil, απεικονίζουν με λεπτομερή απόδοση κορδέλες από μετάξι, ξίφη, πλάκες σοκολάτας, φαλλούς και ερωτικά πορτραίτα. Η υποβόσκουσα ευαισθησία που παρουσιάζουν είναι παράλληλα βέβηλη και μυσταγωγική και τα καθιστά με ένα αμφίσημο τρόπο ιερόσυλα σύμβολα και τρόπαια.

Στις απόλυτες μινιμαλιστικές συνθέσεις του Sinsel, κύκλοι κομμένοι σε επιφάνεις που μοιάζουν με δέρμα, δημιουργούν νέα αντικείμενα που αιωρούνται μεταξύ του σωματικού και του αφηρημένου. Μαύρες οπές και σχήματα ζυμαρικών εμφανίζονται αρχικά ως στόμια και κομμάτια του σώματος και στην συνέχεια εξελίσσονται σε γραφή, υπαινισσόμενα την προέλευση της γλώσσας. Σε ένα σύνολο έργων τα γράμματα «α» και «ο» γίνονται παράλληλα περιστρεφόμενα γλυπτά, ομιλούντα στόματα και αποκομμένα διακοσμητικά μοτίβα. Τα υπόλοιπα έργα ζωντανεύουν το κλασσικό και το αρχαϊκό με μία σειρά δοχείων από πηλό. Ταυτόχρονα χιουμοριστικά και ερωτικά αυτά τα κεραμικά κωνικά γλυπτά που φέρουν όρχεις, μοιάζουν ομοιογενοποιημένα και παγκόσμια. Η σαρκώδης όψη της επιφάνειάς τους και οι παραλλαγές στην διακόσμηση του καθενός προσδίδουν σε αυτά μία ανθρωπομορφική διάσταση. Η απλότητα και η χρηστικότητα τους έρχεται, όμως, σε αντίθεση με τον ερωτισμό που αποπνέουν.

Ο Daniel Sinsel γεννήθηκε στην Γερμανία το 1976 ενώ τώρα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Σπούδασε στο Chelsea School of Art και στο Royal College of Art στο Λονδίνο. Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις στην γκαλερί Sadie Coles HQ, Λονδίνο, 2007 και στην γκαλερί Luisa Strina, Σάο Πάολο, Βραζιλία, 2006. Το 2006 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Becks Futures που παρουσιάστηκε στο Institute of Contemporary Arts στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα έχει δείξει ξανά την δουλειά του στην ομαδική έκθεση Strange Messengers στην γκαλερί The Breeder το 2003.

Ο καινούριος χώρος της γκαλερί The Breeder είναι ένα τετραόροφο πρώην εργοστάσιο παγωτού 550τ.μ χτισμένο την δεκαετία του 70, που έχει ανακαινιστεί εξολοκλήρου από το αρχιτεκτονικό γραφείο 405 του Άρη Ζαμπίκου. Τα έπιπλα της γκαλερί έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά για τον χώρο από τον Ηλία Λέφα, ενώ οι μεταλλικές κατασκευές από τον Μάνο Βορδοναράκη.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...