28% εκτόξευση του gay τουρισμού στην Ισπανία το 2016

Σε μια κατ’ εξοχήν τουριστική χώρα όπως η Ισπανία, όπου ο τουρισμός γενικά έχει ανέβει σχεδόν 12% τα τελευταία χρόνια, οι ομοφυλόφιλοι είναι εκείνοι που φέρνουν τα ακόμα πιο ευχάριστα νέα, καθώς ο gay τουρισμός αυξήθηκε φέτος κατά 28% σε σχέση με το 2015 και ήταν 34% υψηλότερος από τους μέσους αριθμούς των προηγούμενων καλοκαιριών.

Τα στοιχεία προέρχονται από μια πρόσφατη μελέτη του Cromosomax που διεξήχθη σε συνεργασία με μια ομάδα επαγγελματιών (όπως π.χ. ιδιοκτήτες μπαρ) οι οποίοι δραστηριοποιούνται με επίκεντρο την LGBT (lesbian, gay, bisexual, and transgender) κοινότητα και με εξειδικευμένα ταξιδιωτικά γραφεία.

Η μελέτη βοηθά να εξηγηθεί γιατί κάθε χρόνο περισσότεροι προορισμοί προσπαθούν να προσελκύσουν περισσότερους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες. Η μέση δαπάνη των gay τουριστών είναι πάνω από 30% υψηλότερη από ό, τι οι δαπάνες των τουριστών γενικότερα. Εκτιμάται ότι ο ομοφυλόφιλος τουρίστας ξοδεύει περίπου 130 ευρώ την ημέρα για διασκέδαση και φαγητό, ξεπερνώντας τον μέσο τουρίστα, διότι, εκτός όλων των άλλων παραγόντων, παρουσιάζει εντονότερη κοινωνική δραστηριότητα. Αυτά τα έξοδα συνδέονται πάντα με αποκλειστικά προϊόντα και υπηρεσίες, λόγω του κοινωνικού προσανατολισμού που επιλέγει πάντα ό,τι είναι gay-friendly, αντί των συνηθισμένων τουριστικών παροχών.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, ο gay τουρισμός να συνεισφέρει πάνω από 9 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στην ισπανική οικονομία, τα οποία αντιστοιχούν σε 18% των συνολικών εσόδων της χώρας από τον τουρισμό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι ο gay πληθυσμός αντιπροσωπεύει ποσοστό μεταξύ 6 και 8% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στην Ισπανία, οι προορισμοί που φέρνουν τα περισσότερα έσοδα από τον gay τουρισμό είναι οι ήδη καθιερωμένοι Gran Canaria, Ibiza, Sitges, Torremolinos και Benidorm, στους οποίους έχει τώρα προσχωρήσει και η Βαρκελώνη, που ήταν η μεγάλη ατραξιόν του καλοκαιριού του 2016.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ομοφυλόφιλοι τουρίστες προέρχονταν κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Δεδομένης της ευαίσθητης κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης της χώρας, αυτή η αξιοσημείωτη αύξηση των άμεσων εσόδων από τον gay τουρισμό αποτελεί θετική είδηση, αλλά και μια επιβεβαίωση του σπουδαίου έργου που επιτελέστηκε στον τομέα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της κατάκτησης μιας αναδυόμενης αγοράς.

Πηγή money-tourism.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...