Ρέικι και σκλήρυνση κατά πλάκας

Γράφει η Κέλλυ Λεοντοπούλου

Mystic Neverland Reiki Academy Meditation & Health Center

 

Το 2002 το Reiki Research Foundation (www.reikisearchfoundation.org), σε συνεργασία με το γιατρό νευρολόγο Dr. Chong του νοσοκομείου του Medway, ξεκίνησε μία μελέτη για να ερευνήσει τα αποτελέσματα του Ρέικι σε μία ομάδα 13 ατόμων που υπέφεραν από τη συγκεκριμένη πάθηση.

Οι υπεύθυνοι του Reiki Research Foundation, έχοντας στην κατοχή τους ειδικές συσκευές μέτρησης και ακολουθώντας τις οδηγίες του Dr. Chong μετρούσαν τα αποτελέσματα των θεραπειών Ρέικι σε εβδομαδιαία βάση. Από τα συμπτώματα που παρουσίαζαν οι ασθενείς όπως ο λήθαργος, η κατάθλιψη, τα προβλήματα μνήμης, τα κινητικά προβλήματα στη λειτουργία των εντέρων και τα προβλήματα στη λειτουργία των εντέρων και τα προβλήματα στο περπάτημα, αποτέλεσαν τις μετρήσιμες παραμέτρους της έρευνας. Κάθε ασθενής δεχόταν θεραπεία Ρέικι για 1,5 ώρα, μία φορά την εβδομάδα για δώδεκα συνέχεις εβδομάδες.

Μετά την πάροδο των δώδεκα εβδομάδων διαπιστώθηκε ότι όλοι οι ασθενείς παρουσίασαν βελτίωση σε τουλάχιστον τρία από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και αποτελούσαν μετρήσιμες παραμέτρους της μελέτης.

Ο μέσος όρος των ποσοστών βελτίωσης έτσι όπως προέκυψαν από τις μετρήσεις είναι:

90,2% μείωση του λήθαργου

87% μείωση της κατάθλιψης

78,7% μείωση των προβλημάτων μνήμης

75,3% μείωση των κινητικών προβλημάτων

73,5% μείωση του πόνου

70,2% μείωση της κούραση

69,1% μείωση των προβλημάτων ούρησης

62,8% μείωση των προβλημάτων στη λειτουργία των εντέρων

38% μείωση του χρόνου κάλυψης μίας συγκεκριμένης απόστασης με το περπάτημα

 

Οι μετρήσεις έδειξαν επίσης ότι υπήρξαν βελτιωτικές αλλαγές στα συμπτώματα των ασθενών όχι μόνο σε εβδομαδιαία βάση αλλά και μετά από την 3η, 7η, 10η και η 12η θεραπευτική συνεδρία.

Ρέικι

Είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό αυτό που μας αναφέρεται στα αρχεία της μελέτης και αφορά στο ότι ορισμένοι από τους ασθενείς, που συμμετείχαν στην θεραπευτική έρευνα, διατήρησαν τη βελτιωμένη κατάσταση της υγείας τους ακόμα και 9 μήνες μετά το τέλος της έρευνας.

Υπήρχαν όμως και ασθενείς που είδαν τα συμπτώματα τους να επανέρχονται στο βαθμό που τα ένοιωθαν πριν υποβληθούν σε θεραπεία, 6 ή 8 εβδομάδες μετά το τέλος της έρευνας. Αυτή η πραγματικότητα έδειξε στους υπεύθυνους του προγράμματος την ανάγκη της μηνιαίας επανάληψης των θεραπευτικών συνεδριών, προκειμένου να διατηρηθούν τα οφέλη που αποκομίζει ο κάθε ασθενής. Δυστυχώς, το Reiki Research Foundation δεν κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο ωστόσο μετράει στο δυναμικό του ακόμα μία έρευνα για τη συγκεκριμένη πάθηση με αποτελέσματα το ίδιο ενθαρρυντικά.

Βλέπουμε λοιπό πόσο με το Ρέικι μπορεί να βοηθήσει όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα αυτής της πάθησης. Μία μελέτη με εβδομαδιαίες θεραπευτικές συνεδρίες ήταν αρκετή για να υποδείξει αυτά τα θεαματικά αποτελέσματα. Ας αναλογιστούμε λοιπόν πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ή κάποιο πρόσωπο στο κύκλο μας με αυτή την ασθένεια αν καταφέρουμε να εντάξουμε το Ρέικι στην καθημερινότητα μας.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι η δύναμη βρίσκεται μέσα μας, τα εργαλεία γύρω μας αρκεί να πάρουμε την απόφαση και να ξεκινήσουμε την αλλαγή σε ότι μας ενοχλεί και μας περιορίζει.

 

Πηγές

www.reikisearchfoundation.org

www.greeksociety.gr

Αρθρογραφία του Reiki Time, Τεύχος 13.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...