Μεσαιωνική Σπαθασκία: Η τέχνη του σπαθιού για μια πιο ουσιαστική επαφή με τον εαυτό μας

Η τέχνη του σπαθιού
εμπνευσμένη από την ιπποσύνη του Μεσαίωνα

Όλοι μας πλέον έχουμε καταλάβει την αναγκαιότητα για μια πιο ουσιαστική επαφή με τον εαυτό μας.

Ξεκινώντας από το σώμα αναζητούμε με διάφορους τρόπους να γνωρίσουμε τις ανάγκες του ώστε να διατηρήσουμε την υγεία και την ομορφιά του.

Η διατροφή και η άσκηση είναι από τα πιο σημαντικά κεφάλαια σε αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε καταλάβει επίσης ότι το σώμα μας είναι η αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου.

Ο καθένας μας είναι ένας μοναδικός συνδυασμός από ιδιότητες και χαρίσματα, είναι ιδιαίτερος και εξίσου αξιόλογος στην μορφή και στην ψυχή.

Ακολουθώντας το νόμο της ζωής, το πεδίο της εμπειρίας μας βοηθά στο ταξίδι της εξέλιξης.

Μην μπορώντας να αγνοήσουμε αυτό το γεγονός, η τέχνη της σπαθασκίας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα που μας βοηθά να ανακαλύψουμε και να διευρύνουμε τα όρια και τις
δυνατότητές μας σε κάθε επίπεδο της ύπαρξής μας.

Το σπαθί όντας ένα αρχαίο σύμβολο φέρει μαζί του τις αρετές του θάρρους, της ειλικρίνειας, της υπεράσπισης του δίκαιου και της προστασίας των αδυνάτων.

Η θεωρία δοκιμάζεται στην πράξη και η πράξη χρειάζεται την κατανόηση του αποτελέσματός της.

Το σπαθί βοηθά να βρούμε τη δύναμή μας και μας δείχνει ότι όποιος αγωνίζεται και προσπαθεί βρίσκει αυτό που αναζητά.

Το σπαθί κόβει κάθε τι περιττό και μη χρήσιμο και μας ανοίγει το δρόμο ώστε να αποφασίζουμε με καθαρότητα, επιλέγοντας κάθε φορά αυτό που χρειάζεται.

Η λάμα του σπαθιού αστράφτει και φωτίζει τις πτυχές του εαυτού μας που ίσως δεν μπορούσαμε ή δεν θέλαμε να δούμε πριν. εκεί αντικατοπτρίζονται οι φόβοι, οι αδυναμίες, τα εμπόδια και οι ψευδαισθήσεις μας, αλλά με τη δύναμη της φόρας του το τοπίο καθαρίζει, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και μας βοηθά να θυμηθούμε ότι όλα ξεπερνιούνται, όλα θεραπεύονται και μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Το σπαθί είναι μια γέφυρα έκφρασης της ψυχής μέσα από το σώμα. Το σώμα μας καταφέρνει αυτά που πριν νομίζαμε ότι δεν μπορεί, οι ψευδαισθήσεις εξαφανίζονται, η αντίληψή μας οξύνεται και μαθαίνουμε να διακρίνουμε διευρύνοντας έτσι τους ορίζοντές μας.

Μαθαίνοντας το χειρισμό του σπαθιού μαθαίνουμε να ορίζουμε τη ζωή μας,να βιώνουμε το σώμα μας πιο συνειδητά, να ακούμε τη καρδιά μας και με θάρρος να προχωράμε, βρίσκοντας κάθε φορά την κατεύθυνση και το σκοπό μας.

 

Γράφει η Κέλλυ Λεοντοπούλου                                                                                  Mystic Neverland Reiki Academy Meditation & Health Center
Η Κέλλυ από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε βιωματική επαφή με τον διαλογισμό, την yoga και το Reiki.
Παράλληλα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες στο χώρο της ναυτιλίας, παρακολούθησε  σεμινάρια και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της στα παραδοσιακό σύστημα Usui Reiki Ryoho,  Kundalini & Hatha yoga, Philosophy of Tantra,  Reflexology Seminars New York, Inc. (RSNY), Course - Basic workshop & certification course, Premier Training & Development Ltd. Fitness Instruction & Personal Training  Optimum & Sports Nutrition, Body Massage & Sports Massage, First Aid, Fitness Assessment & Health,  Appraisal, Lifestyle Management, Sports Therapy & Rehabilitation, Marketing & Business Development, (2001), Master of Arts in Drama and Movement Therape (Sesame)-University of London (2003), Certificate in traditional Thai massage (Ταϊλάνδη 2005) & Lifeguard (Pa.Sch.Na 2010), Σεμινάριο Δελφινοθεραπείας (Μάλτα 2013).
Ακολουθώντας πάντα το εσωτερικό παιδί μέσα της, εγκατέλειψε κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα και σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τις εναλλακτικές θεραπείες.
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...