ΓΙΟΡΤΉ ΤΟΥ ΤΆΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΆΝ ΣΤΟ ΖΆΠΠΕΙΟ για δεύτερη χρονιά!!!

ΓΙΟΡΤΉ ΤΟΥ ΤΆΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΆΝ ΣΤΟ ΖΆΠΠΕΙΟ για δεύτερη χρονιά!!!

Σάββατο 30 Μαΐου 2009, 18.30 μ.μ.



Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής γιορτής τάι τσι τσουάν στο Ζάππειο, κατά την οποία οι Αθηναίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σκηνές από τα πάρκα του Πεκίνου, φέτος οι Έλληνες εκπαιδευτές του τάι τσι με τους μαθητές τους οργανώνουν για δεύτερη χρονιά τη γιορτή τους, που καθιερώνεται πλέον ως ένας θεσμός γαλήνης και ισορροπίας στην καρδιά της Αθήνας.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει επιδείξεις από όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, οι οποίες θα εκτελέσουν τα προγράμματά τους ταυτόχρονα, φιλοδοξώντας να γεμίσουν για ακόμη μία φορά την πλατεία με ανθρώπους που κάνουν τάι τσι, ακριβώς όπως γίνεται καθημερινά σε πολλά πάρκα παγκοσμίως. Οι τυχεροί που θα βρεθούν εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια πανδαισία από πολλές και διαφορετικές φόρμες του τάι τσι και πιστεύουμε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δείτε και να γνωρίσετε από κοντά τα διαφορετικά στυλ που υπάρχουν και τους δασκάλους που τα εκπροσωπούν στη χώρα μας.     

                                                                                                                                                                                                    


Τι είναι το τάι τσι τσουάν

Πρόκειται για μία κινέζικη πολεμική και ενεργειακή τέχνη – από τις πιο αποτελεσματικές που υπάρχουν. Επιπλέον, χάρη στην ακρίβεια και στην ανατομική ορθότητα των ασκήσεών του, το τάι τσι τσουάν πετυχαίνει μεγάλη βελτίωση της υγείας και αποτελεί ένα πολύ ισχυρό βοήθημα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος. Ταυτόχρονα είναι μία πολύ καλή άσκηση αυτοσυγκέντρωσης και πνευματικής ισορροπίας.

Ένας πλατιά διαδεδομένος θρύλος αναφέρει ότι το τάι τσι τσουάν δημιουργήθηκε στο όρος Γουτάνγκ από τον ταοϊστή μοναχό Ζανγκ Σαν Φενγκ, ανάμεσα στο 1127 και το 1279. Σύμφωνα με μία άλλη, πιο τεκμηριωμένη εκδοχή, ήταν ο Τσεν Βαν Τινγκ (αξιωματικός του κινέζικου στρατού), που το δημιούργησε γύρω στο 1650.


Ποια τα οφέλη του
Το τάι τσι τσουάν βελτιώνει τη σωματική και πνευματική υγεία, ηρεμεί και χαλαρώνει από τις εντάσεις, εναρμονίζει την κίνηση του σώματος με το νου και την αναπνοή, προσφέρει ισορροπία, δύναμη και αντοχή αλλά και βοηθάει στην άμυνα από κάθε επίθεση, σωματική ή ψυχική.
Σε ποιους απευθύνεται
Είναι μία τέχνη για τον καθένα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και σωματότυπου. Γι’ αυτό και είναι μία από τις περισσότερο δημοφιλείς δραστηριότητες στον κόσμο. Η ήπια μέθοδος εξάσκησης, που χαρακτηρίζει το τάι τσι τσουάν, δεν αποκλείει κανέναν και όποιος ενδιαφέρεται να αναπτύξει δραστικά τη σωματική και πνευματική υγεία του βρίσκει σε αυτή την τέχνη έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο για να το πετύχει.


Ποιοι συμμετέχουν στη γιορτή του τάι τσι τσουάν


Στη γιορτή θα συμμετάσχουν περίπου είκοσι εκπαιδευτές τάι τσι τσουάν με τους μαθητές τους: Πλούταρχος Βλαχόπουλος, Αντώνης Γιαννούλης, Γιάννης Δέδες, Γιάννης Ζουμπρούλης, Ελευθερία Καζαντζή, Ειρήνη Λύρα, Βαγγέλης Μυτιληναίος, Ναπολέοντας Ξιφαράς, Σπύρος Παπαδήμας, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Γιώργος Παυλίδης, Γιώργος Πετρούνιας, Δημήτρης Πιτιανούδης, Φρανσουάζ Πουτέζ, Μαρί-Πασκάλ Τζανές, Διονύσης Τσετσέλης, Λύδια Τυλλιανάκη, Γιώργος Χριστοφόρου και άλλοι οι οποίοι μας στέλνουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους αυτές τις μέρες.



Χορηγοί επικοινωνίας: «www.elculture.gr», «Μονοπάτι για τις πολεμικές τέχνες».

Με εκτίμηση,
Η οργανωτική επιτροπή της γιορτής του τάι τσι τσουάν.

Τηλέφωνα επικοινωνίας και διευθύνσεις email:
Γιώργος Παυλίδης 210 64 32 723, 694 24 10 438, [email protected]
Γιώργος Πετρούνιας 210 65 43 597, 693 70 68 584, [email protected]
Δημήτρης Πιτιανούδης 210 92 12 617, 697 28 12 892, [email protected]
Διονύσης Τσετσέλης 210 28 40 588, 697 28 39 803, [email protected]

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...