b327

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: SEX IS MY BUSINESS στο 12ο Outview

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019  

 Ώρα πάνελ: 20.00 Ταινιοθήκη

Ώρα πάρτι: 23:30 B327 Γκάζι

ΠΡΟΒΟΛΕΣ – ΠΑΝΕΛ – ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ - ΠΑΡΤΙ

 για τη σεξ-εργασία στον 21ο αιώνα στο Outview 2019 

 Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ 

Με την υποστήριξη: 

Goethe-Institut Athen
Israeli Embassy Athens 

Είναι η σεξ-εργασία μια πράξη σωματικής αυτοδιάθεσης και προσωπικής επανάστασης; Μπορεί να είναι φεμινιστική πράξη, ή όντας εν γένει πατριαρχικός θεσμός δεν δύναται να ξεφύγει από την αντρική ματιά και την απόλαυση του άντρα; Είναι το μοντέλο της νομιμοποίησης της σεξ εργασίας με όλους τους αυστηρούς του κανονισμούς, και συχνά τον αποκλεισμό των τρανς ατόμων, βιώσιμο; Είναι το σουηδικό μοντέλο με την μετατόπιση της ευθύνης από τον εργάτη στον αγοραστή με τελικό σκοπό την εξάλειψη της πορνείας πιο ανθρωποκεντρικό; Ή είναι λανθάνων πουριτανισμός μασκαρεμένος σε συμπόνια και προοδευτικότητα; Μήπως όλα αυτά τα μοντέλα είναι πλέον παρωχημένα; Μήπως τελικά ένας ριζικός επαναπροσδιορισμός της σεξ εργασίας είναι πλέον αναγκαίος; Αυτά και άλλα πολλά θα συζητηθούν προσεχώς στο πάνελ του Outview 2019, “Sex is my Bussiness”, με κεντρική θεματική την σεξ- εργασία στον 21ο αιώνα. Παράλληλα, 14 και 15 Απριλίου, θα προβληθούν οι σχετικές με την συζήτηση ταινίες.

Ταινίες

Jonathan Agassi Saved My Life

Σε σκηνοθεσία του Tomer Heymann και παραγωγή διάρκειας 8 ολόκληρων ετών, το δύο φορές βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Jonathan Agassi Saved My Life” ακολουθεί τη ζωή του παγκοσμίως διάσημου ομώνυμου πορνοστάρ, εστιάζοντας όχι μόνο στην δουλειά του, αλλά και στις διαπροσωπικές του σχέσεις, και ειδικά στην σχέση του με τη μητέρα του. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου ο Agassi, συζητώντας με την μητέρα του και τη μικρή του αδερφή, αναφέρει πως δεν θεωρεί τον εαυτό του σεξ εργάτη, παραλληλίζοντας τον εαυτό του με την Julia Roberts και τον ρόλο που παίζει στο “Pretty Woman”.

Ημερομηνία προβολής: 14/04, 22:30, αίθουσα Α

Searching Eva

Η Pia Hellenthal, στο υποψήφιο για το φετινό Teddy Award ντοκιμαντέρ της “ Searching Eva”, κινούμενη σε παρόμοια πλαίσια με αυτά του Heymann, καταγράφει τη ζωή της 25άχρονης Eva Collè . Από μια μικρή συντηρητική πόλη της Ιταλίας μέχρι το Βερολίνο, η κάμερά της είναι εκεί για να αιχμαλωτίσει τις εμπειρίες της ως σεξ εργάτρια και μοντέλο, καθώς και την πάλη της με τα ναρκωτικά και την ψυχική ασθένεια. Η Eva από την άλλη αποτελεί έναν συναρπαστικό χαρακτήρα που απορρίπτει κάθε στεγανό, και επαναπροσδιορίζει λέξεις και όρους όπως «γυναίκα», «φεμινισμός» και «σεξ εργάτης», προκειμένου να ταιριάξουν στην δική της ριζοσπαστική περσόνα.

Ημερομηνία προβολής: 15/04, 21:40, αίθουσα Α

Ομιλητές

Jonathan Agassi: Πορνοστάρ διεθνούς φήμης, σεξεργάτης και πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ “Jonathan Agassi Saved My Life”.

Pia Hellenthal: Η σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ “Searching Eva”, το οποίο αποτελεί και την πρώτη της μεγάλου μήκους απόπειρα.

Eva Collè: Αποτελέι την πρωταγωνίστρια του “Searching Eva”, και εργάζεται ως μοντέλο, blogger, αλλά και ως εργάτρια στην βιομηχανία του σεξ.

Άννα Απέργη: Ακτιβίστρια και γραμματέας επικοινωνίας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).

Μπέτυ Βακαλίδου: Συγγραφέας, ηθοποιός, ακτιβίστρια.

Μαρία Καββαλάκη: Νομική Σύμβουλος στο Κέντρο Ζωής

Το πάνελ θα συντονίσει ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα.

Που: Ταινιοθήκη - Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Πότε: Δευτέρα 15 Απριλίου στις 20:00

Πάρτι

Β327 – Σωφρονίου 4 Γκάζι

ώρα 23.30

fb event

SEX-IS-MY-BUSSINESS-740x357

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...