Η υπέροχη ιστορία δύο γυναικών που είναι 50 χρόνια μαζί

Είμαστε ακόμα ερωτευμένες. Κάθε μέρα την ξεκινάμε με μια μεγάλη αγκαλιά

Αυτά τα όμορφα λόγια είναι από δύο γυναίκες λεσβίες που είναι μαζί 50 ολόκληρα χρόνια. Μήπως αυτή η αγκαλιά είναι το μυστικό για μια όμορφη, μακροχρόνια σχέση;

lennie-gerber-pearl-berlin3

Η Lennie Gerber και η Pearl Berlín ξεκίνησαν την σχέση τους στις 2 Ιουνίου του 1966 αλλά είχαν γνωριστεί δύο χρόνια νωρίτερα, όταν η Lennie επισκέφτηκε έναν φίλο της στο Detroi και εκείνος κάλεσε μια άλλη φίλη του, την Pearl για να δειπνήσουν όλοι μαζί.

lennie-gerber-y-pearl-berlin2

Αναγνωρίζουν ότι ήταν ένας έρωτας από την πρώτη ματιά αλλά άργησαν λίγο να εκδηλωθούν η μία στην άλλη. Ήταν και οι δύο εβραϊκής καταγωγής, καθηγήτριες και δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για να βγουν με αγόρια. Έτσι ξεκίνησαν να κάνουν παρέα.

Κατά την διάρκεια δύο χρόνων φιλίας, με ανταλλαγή επιστολών και τηλεφωνημάτων, συνειδητοποίησαν ότι ήθελαν να ζήσουν μαζί. Η Lennie κατάφερε μια μεταγραφή της δουλειάς της στο Πανεπιστήμιο της Pearl και μετακόμισε στο σπίτι της.  

Δεν είπαν στις οικογένειες τους ότι ήταν ζευγάρι αλλά δεν το έκρυψαν κιόλας αφού έμεινα σε ένα σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο και ένα διπλό κρεβάτι. Η μητέρα της Lennie προσφέρθηκε να τους αγοράσει ένα ακόμα κρεβάτι αλλά εκείνες δεν το δέχτηκαν...

In this Friday, Aug. 1, 2014 photo, Lennie Gerber, right, hands a cup of coffee to her spouse, Pearl Berlin, in the kitchen of their High Point, N.C., home. Berlin is 89, and in fragile health, so their fight to overturn North Carolina's gay marriage ban has taken on an urgency. (AP Photo/Allen G. Breed)

Με τους γονείς της Pearl δεν ήταν στην αρχή τόσο εύκολο. Η μητέρα της άνοιξε κατά λάθος μια επιστολή της κόρης της και κατάλαβε ότι ήταν λεσβία. Της τηλεφώνησε με λύπη και της ανακοίνωσε ότι ποτέ δεν θα το έλεγε στον πατέρα της. Όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Οι γονείς της το αποδέχτηκαν και ο πατέρας της κάποτε αστειεύονταν με την Lennie, λέγοντάς της ότι παλαιότερα την έβρισκε τέλεια για την κόρη του αλλά με ένα ελάττωμα... Ότι δεν ήταν άντρας... Πια δεν έβρισκε ελάττωμα σε αυτήν. 

Το ζευγάρι εργάστηκε για το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και το 1971 στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας. Η λεσβιακή τους σχέση δεν περνούσε απαρατήρητη και τότε ζήτησαν στην Lennie να μην είναι τόσο εκδηλωτική με την σχέση της. Παραιτήθηκε και σπούδασε νομική.

historia-de-amor-lesbianas-7

 

Έγινε δικηγόρος και λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να βοηθάει νομικά lgbt άτομα σε θέματα διεκδικήσεων σε θέματα εργασίας, φορολογικά και κληρονομικά. Αλλά δίχως κάποιον νόμο για γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, πολλές φορές είδε ανθρώπους να χάνουν τις περιουσίες τους. Είδε, όμως και άλλες, πιο σκληρές, εικόνες όπως να διώχνουν ανθρώπους από τις κηδείες των αγαπημένων τους...

Υπήρξαν δυναμικές ακτιβίστριες για να θεσμοθετηθεί ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην Νότια Καρολίνα και παντρεύτηκαν αμέσως μόλις ψηφίστηκε ο νόμος. Και συνεχίζουν να μάχονται για την αγάπη τους και για την διαφορετικότητα τώρα που η Πολιτεία τους θέλει να καταργήσει τον νόμο.

Δείτε τις...

Πηγή viejarosa

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...