Performance και ανοιχτή συζήτηση με την Caro Novella στο ΑΜΟQA (6/1/17)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:
Με χαρά σας προσκαλούμε στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του AMOQA (Εριγόνης 3, 2ος όροφος, Αθήνα) για το 2017!

Καλή χρονιά και ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά, στις 6 Γενάρη στις 20:00!

H Caro Novella συν ιδρύτρια του καλλιτεχνικού ακτιβιστικού πρότζεκτ oncogrrrls από το 2011 δημιουργεί συλλογικές περφόρμανς με γυναίκες, κουήρ και τράνς άτομα, όπου η μετάβαση από ογκολογικές θεραπείες μπορεί να βιωθεί συλλογικά μέσα από την περιέργεια και κριτική θέση αντί σε μια συνθήκη εμπόλεμης σχέσης για μία μάχη για την ζωή.
Περισσότερες πληροφορίες για τις
oncogrrrls εδώ

Πρόγραμμα


Περφόρμανς
ero (chem) ica
(15’’)
Μια περφόρμανς για την διέγερση διαμέσου χημικών συναντήσεων.
Εμπλέκοντας το κοινό στην μεταμορφωτική ποιότητα της μορφίνης επιχειρεί να κάνει τα όρια διαπερατά.
Το δέρμα μου (για μια ακόμη φορά), το δέρμα του κοινού, μαζί με πολιτισμικές ιστορίες που παγιώνουν τα όρια του ποιος/α μετράει ως επιθυμητός/επιθυμητή ή ικανός/ικανή να επιθυμήσει, ή ακόμη καλύτερα τι μετράει ως επιθυμία.

Προβολές
(20 λεπτά, βίντεο με υπότιτλους στα αγγλικά)
´Sounding Resistances´ και ‘Gypsum lab’ δημιουργήθηκαν στην πόλη του Μεξικού τον Δεκέμβρη του 2015 από μια ομάδα ατόμων που μεταμόρφωσαν τις σιωπές απομόνωσης γύρω από τον καρκίνο σε συλλογικό καλλιτεχνικό έργο.

Κουβέντα (30 λεπτά)

H Caro Novella είναι περφόρμερ και τρανσφεμινίστρια ακτιβίστρια και ασχολείται με τις κουηρ/ σακάτο ενσωματώσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην επικοινωνία για την Κοινωνική Αλλαγή και είναι διδάκτορας στη Περφόρμανς και την φεμινιστική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Ντέηβς. Προσεγγίζει την τέχνη της περφόρμανς ως έναν τόπο συνάντησης όπου συνεργασίες βασισμένες στον αυτοσχεδιασμό και σε πρακτικές κίνησης, επιτρέπουν την διατάραξη εγκαθιδρυμένων ιδεών σχετικών με το Τι ένα σώμα μπορεί να κάνει.
Με τον καιρό, εξερεύνησε πολλές παραλλαγές αυτής της ερώτησης μέσα από τον κοινοτικό χορό και την τέχνη της περφόρμανς σε συνεργασία με καλλιτεχνικές ακτιβιστικές συλλογικότητες όπως οι Lucrecia Masson, Post-Op (Barcelona); El Colegio del cuerpo (Colombia); Azaguno, Liz Lerman Dance Exchange, Urban Bush Women, La Pocha Nostra, Annie Sprinkle & Beth Stephens (United States), and Dani d’Emilia, Daniel Chavez, Mia Edelo (Mexico).

H περφόρμανς και οι προβολές θα είναι στα αγγλικά.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...