Τι θα δούμε σήμερα Παρασκευή (27/1) στο GenderFest

Σήμερα, Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, ξεκινάει δυναμικά το πρώτο GenderFest στην Ελλάδα! 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19:00 Χαιρετισμοί από τους διοργανωτές του OUTVIEW FILM FESTIVAL και του Ιδρύματος RosaLuxgr. Eγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των Amos Mac και Del LaGrace Volcano.

 

19:30 Παρουσίαση Del LaGrace Volcano: VISIBLY INTERSEX

Eικαστικx καλλιτέχνης και πολιτιστικx παραγωγός που δεν περιορίζεται στους τυπικούς ορισμούς κανονικότητας του φύλου (gender variant). Ως μέλος της κοινότητας, προωθεί θέματα και αντιλήψεις σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλική ταυτότητα για κοινωνικούς, πολιτικούς αλλά και προσωπικούς σκοπούς.
Μεταξύ άλλων έχει κάνει την παραγωγή για τέσσερα βιβλία [«Love Bites» (1991), «The Drag King Book» (με Jack/Judith Halberstam, 1999), «Sublime Mutations» (2000) και «Sex Works» (2005)] και έχει αναφερθεί και αναπαραχθεί σε πολυάριθμες εκδόσεις, δοκίμια και βιβλία πάνω στις οπτικές τέχνες και στην queer και φεμινιστική θεωρία.
Τα πιο πρόσφατα μικρού μήκους βίντεο τx Del, περιλαμβάνουν: «GENDER QUEER: Qu’est-ce que c’est?» (2005), «The Passionate Spectator» (2003) και το «Journey Intersex» (2000). Στο Gender Fest 2017, x Del θα μας δώσει μια έντονα εικαστική παράσταση, προβάλλοντας και εμβαθύνοντας σε εικόνες από το συλλογικό τx project «VISIBLY INTERSEX». Επίσης, θα μοιραστεί τη βιωματική τx εμπειρία ως intersex γονέας.

Volcano

22:15 Προβολή The Trans List (Timothy Greenfield-Sanders, USA 2016, 57’) με Q&A και παρουσίαση και από τον AMOS MAC

Η τηλεοπτική ταινία «The Trans List», παραγωγή του HBO, είναι ένα από τα επεισόδια μιας σειράς από «λίστες», όπως το «The Black List» και το «The Out List». Όλες έχουν ως κοινό παράγοντα το σκηνοθέτη, φωτογράφο και κινηματογραφιστή Timothy Greenfield-Sanders. Στο «The Trans List»  βλέπουμε τις ζωές και τις εμπειρίες έντεκα τρανς ατόμων πριν και μετά τη μετάβαση τους. Ένα από αυτά τα άτομα είναι και ο Amos Mac που, μαζί με το Rocco Kayiatos, ίδρυσε το 2009 το περιοδικό «Original Plumbing», το οποίο απεικονίζει την κουλτούρα των τρανς ανδρών μέσα από φωτογραφίες και συνεντεύξεις.  Βλέποντας τη δουλειά του ως μια συνέχεια εκείνης του Del LaGrace Volanco, συναντούμε έναν κόσμο που ακόμα και σήμερα χρειάζεται περισσότερη ορατότητα. Στο Gender Fest 2017  θα παρουσιαστεί ένα δείγμα δουλειάς του Amos Mac ενώ, μετά την προβολή του «The Trans List», ο ίδιος θα είναι παρών για να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και για να κάνει μία σύντομη παρουσίαση της δουλειάς του.


00:00 Meet-and-Greet party με τους καλεσμένους του Φεστιβάλ

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...