Τι θα δούμε το Σάββατο (28/1) στο GenderFest

Το πρόγραμμα του πρώτου GenderFest για το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, έχει ως εξής:

19:30  Χαιρετισμός από τη Μαρίνα Γαλανού

Η Μαρίνα Γαλανού είναι ακτιβίστρια με το Σύλλογο Υποστήριξης Διεμφυλικών, εκδότρια και ιδιοκτήτρια του εκδοτικού οίκου «Πολύχρωμος Πλανήτης», όπως επίσης και του online περιοδικού «t-zine.gr». Η Μαρίνα Γαλανού θα μιλήσει για την ελληνική νομοθεσία γύρω από την ταυτότητα φύλου, όπως επίσης και για την ιατρική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένα άτομο που θέλει να κάνει φυλομετάβαση.

mmm

20:30-22:30 Προβολή «Something Must Break» + «Girls Like Us» short film + Vanessa Lopez Q&A

Η ταινία «Something Must Break»  αφηγείται την ιδιαίτερη ιστορία για τη φιλία που μετατρέπεται σε έντονη αγάπη και έρωτα ανάμεσα στον ανδρόγυνο Sebastian και τον Andreas, που σε καμία περίπτωση δε θεωρεί ότι είναι γκέι, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ο Sebastian θεωρεί ρευστές τις κοινωνικές νόρμες γύρω από φύλο, ενώ η επιθυμία του να ζει ως «Ellie» δυναμώνει όλο και περισσότερο. Ο Andreas, από την άλλη πλευρά, αυτοπροσδιορίζεται ως στρέιτ και δυσκολεύεται να δεχτεί την έλξη του προς έναν άλλο άνδρα. Το «Something Must Break»  είναι μια αληθινή αλλά ταυτόχρονα γλυκιά ιστορία για τις κοινωνικές αλλά και προσωπικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δύο νέοι στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την καλογυαλισμένη σουηδική, «Ιkea», κοινωνία.

Το «Girls Like Us»  είναι μία σουηδική τηλεοπτική σειρά που αφηγείται την ιστορία πέντε τρανς γυναικών και της καθημερινής ζωής τους. Το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί μετά το «Something Must Break».

Η Vanessa Lopez, Miss Trans Star International 2015 και μία από τις πρωταγωνίστριες του «Girls Like Us», θα είναι παρούσα μετά την προβολή, για να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

23:00-00:00 Vaginal Davis Performance + Προβολή

Η Vaginal Davis είναι performer, παραγωγός ταινιών και μουσικός. Η ίδια είναι από τους πιο σημαντικούς υπέρμαχους της ταραχώδους performance αισθητικής, πιο γνωστής ως «terrorist drag». Διαταράσσοντας, λοιπόν, το πολιτισμικό κατεστημένο του drag, που είναι προσανατολισμένο στα γκέι άτομα και είναι φιλικό προς τις εταιρείες, η Vaginal Davis αφομοιώνει με τον τρόπο της τις καθιερωμένες πολιτικές της γκέι κουλτούρας και χρησιμοποιεί τις ίδιες τις αντιφάσεις της γκέι κουλτούρας, ανατρέποντάς τες.
Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της «σεξουαλικά αποκρουστικό» και συστηματικά απορρίπτει να πάει με το μέρος των συντηρητικών πεποιθήσεων των γκέι και των μαύρων, χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη punk μουσική της, επινοημένες βιογραφίες, ύβρεις, αυτογελοιοποίηση και επαναλαμβανόμενες διεγέρσεις σε ομαδική σεξουαλική επανάσταση.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ταινίες των «κακών παιδιών» του queer σινεμά, όπως των Bruce La Bruce και Rosa von Praunheim. Στο Gender Fest 2017 θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη διάλεξη και προβολή με έντονα στοιχεία performance, δείχνοντας ένα κομμάτι της προσωπικής της δουλειάς.

ooo

00:30-1:00 Tami T Live

Η Tami T είναι τραγουδοποιός και μουσική παραγωγός από τη Σουηδία. Ο ήχος της είναι ποπ και «πιασάρικος» και οι ειλικρινείς στίχοι των τραγουδιών της μπλέκουν άφοβα ιστορίες για το σεξ και τον έρωτα. Η ίδια μάλιστα έχει κατασκευάσει ένα μοναδικό μουσικό strap-on, ένα όργανο με το οποίο παίζει κρουστά.

Η Tami T έχει ντύσει μουσικά το« Something Must Break», μουσική που κάνει την ταινία ακόμα πιο ιδιαίτερη από ότι είναι.

sss

1-4 am Party με τις DJ The Beatches
Drag Show από τη Ζackie Oh!

vvv

zzz

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...