To πρόγραμμα του 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης

Το 3ο LGBTQI+ Pride Κρήτης έρχεται στο τέλος της εβδομάδας, στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο Κρήτης. Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του:

Παρασκευή 30/6

Ομιλίες:

17:00 Το πάχος ως πολιτική ταυτότητα, ομάδα Πολιτικά Χοντρέλες

Ας μιλήσουμε επιτέλους για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: το πάχος ΔΕΝ είναι αστείο, ΔΕΝ είναι σημάδι αποτυχίας, ΔΕΝ είναι σιχαμένο. Σιχαμένη είναι η χοντροφοβία, και το φαινομενικά αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ατόμου να σχολιάζει αρνητικά τα χοντρά σώματα. Σ' αυτήν την ομιλία λοιπόν, την τρίτη στη σειρά από τις Πολιτικά Χοντρέλες, δύο φαμ χοντρέλες θα μιλήσουν για το θέμα του πάχους στην Ελλάδα και στην Ολλανδία. Μοιραζόμενες τις προσωπικές μας εμπειρίες ως χοντρές θηλυκότητες, θα εξερευνήσουμε τις πολιτικές, κοινωνικές και συναισθηματικές διαστάσεις του πάχους στην παρούσα χοντροφοβική κοινωνία. Θα συζητήσουμε ερωτήσεις όπως:

-πώς επηρεάζει το πάχος τη σεξουαλικότητα, και πώς αλληλεπιδρά με τον σεξισμό, το ρατσισμό και τον αρτιμελισμό;
-με ποιούς τρόπους έχει στραφεί το κίνημα του body positivity ενάντια στους χοντρούς ανθρώπους;
-τι συμβαίνει με τη χοντροφοβία στον ιατρικό χώρο, και γιατί κόπτονται όλοι για την υγεία μας;
-Ποιές συγκεκριμένες διαστάσεις παίρνει η χοντροφοβία στην Ελλάδα και στην Ολλανδία;
-γιατί άκυροι άγνωστοι αισθάνονται υπόχρεοι να μας ενημερώσουν ότι “ αν έχανες πέντε κιλά θα ήσουν πολύ ωραία γυναίκα”;
-τι θα συνέβαινε αν όλες οι χοντρέλες της γης σταματούσαν να απολογούνται για την ύπαρξή τους, πιάνονταν χέρι χέρι, και υπόσχονταν να ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ τον επόμενο άνθρωπο που θα τους κάνει παρατήρηση για το βάρος τους;

19:00 BDSM: Βίωμα και πολιτική, ομάδα Spank

Αρχικά θα γίνει μια εισαγωγή σχετική με την kink κουλτουρα και ειδικότερα το bdsm,βασικά σημεία της θεωρίας του, τις δυναμικές των ρόλων,την kinkphobia,το βανίλα προνόμιο, όπως επίσης την σύνδεση τους με το queer και τον sex positive φεμινισμό. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει ανάλυση του bdsm ως πεδιο μαχης στη διαλεκτικη μεταξυ θεωριας και πραξης και της συναινεσης ως το μονο οριο της ηδονης ως θεωρητικο εργαλειο. Στο δεύτερο μέρος της εισήγησης θα γίνει αναφορά και ανάλυση kink βιώματων ορισμένων μελών της συλλογικότητας όπως επίσης και το πως όλα αυτά γίνονται αντιληπτά απο ένα χειραφετησιακό πολιτικό πλαίσιο. Επίσης θα γίνει εκτενής αναφορά το φασμα της switch επιθυμιας και στην switchphophia ως υπερασπιση της ουσιοκρατικής λογικής εφαρμοσμένη στην kink σεξουαλικότητα. Στο τέλος των εισηγήσεων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση.
(Αν κατα την διάρκεια της συζήτησης κάποιο υποκείμενο εκφραστεί σεξιστικά ή κινκφοβικά ο λόγος θα του αφαιρεθεί, καθώς ως kink ατομικότητες δε μας δίνεται συχνά χώρος να εκφραστούμε δημόσια με ελεύθερια και ασφάλεια.)
 
Συναυλία 21:00
 
Basement Generation
Mellow Lizards
Alcalica
Σάββατο 1/7
12:00 Προσυγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας
13:00 Πορεία στην πόλη του Ηρακλείου
Ομιλίες
17:00 Non Binary: Οι έμφυλες ταυτότητες πέρα από την δυιστική κανονικότητα, ομιλητ@ μέλος της Queer Ντεκαπάζ, μέλος της Πρωτοβουλίας για ένα Αυτοοργανωμένο Pride των Αναγκών και των Επιθυμιών μας

Εδώ και ένα χρόνο έχει παραχθεί λόγος από non binary υποκείμενα για τις ταυτότητές τους, παρόλα αυτά αυτές εξακολουθούν να αορατοποιούνται και να γελοιοποιούνται.Με τον όρο non binary εκφράζονται οι έμφυλες ταυτότητες πέρα απο την δυιστική κανονικότητα, δηλαδή την αποκλειστικά γυναικεία ή την αποκλειστικά ανδρική ταυτότητα. Σε αυτή την κουβέντα θέλουμε να δώσουμε τον χώρο να εκφραστεί λόγος για τις ταυτότητες αυτές θεωρητικά και βιωματικά. Συγκεκριμένα θα προσπαθήσουμε να επεξεργαστούμε τα εξής ερωτήματα:

Είναι η non binary ταυτότητες μία “μόδα”; Πέσαν από τον ουρανό τα τελευταία χρόνια ή μπορούμε να τις εντοπίσουμε ιστορικά;
Ποιά η διαφορά μεταξύ των binary και των non binary ταυτοτήτων;
Ποιά είναι τα cis προνόμια και ποιές οι non binary καταπιέσεις;
Ποιά η θέση των non binary υποκειμένων μέσα στην trans κοινότητα και είναι εν τέλει μία “λιγότερο καταπιεσμένη” ταυτότητα;
Είναι όλα τα non binary υποκείμενα trans; Πως χρησιμοποιείται και για ποιούς λόγους ο όρος non cis;
Πως βιώνουμε και πως παλεύουμε για τις ταυτότητες μας εντός και εκτός του φεμινιστικού και queer χώρου;

19:00 Μια φεμινιστική και λοατκι ανάλυση στο ροζ ξέπλυμα των κυρίαρχων θεσμών, Συντονιστικό 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης

Workshop
20:00 Contact Improvisation
 
Στο CI επίτηδες δεν έχει αποδοθεί κάποιος ορισμός, προκειμένου να μην τεθούν όρια στην εξέλιξή του. Είναι ένας σωματικός διάλογος που προκύπτει από τον αυτοσχεδιαστικό χορό δύο ή και περισσότερων ατόμων σε επαφή. Προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς δυνατότητες επικοινωνίας εάν εμπιστευτεί ένα άλλο σώμα ,παραμένοντας σε εγρήγορση, αλλά διατηρώντας παράλληλα την χαλαρότητα που χρειάζεται για να συναισθάνεται το/-α ζευγάρι/-α του. Με την εξάσκηση το σώμα δρα συνειδητά, μαθαίνει να αφουγκράζεται, το ίδιο και τους άλλους, δημιουργεί ένα παιχνίδι ανταλλαγής βάρους, πτώσεων, αιωρήσεων... Για όλα αυτά (και πολλά ακόμη που προτιμότερο είναι να αισθανθούμε, παρά να αποτυπώσουμε γραπτά εδώ) χρειάζονται μόνο μαλακά , άνετα ρούχα και κύρια η επιθυμία για επικοινωνία.
Συναυλία 21:00

Impedance

Moneygayo κ.α.
 
Drag Show
Quiver C
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...