Μιχάλης Λώλης: ντρέπομαι για τους νέους συγχωριανούς μου και συναδέλφους που στηρίζουν την Χρυσή Αυγή

 

Τον συναντήσαμε αρχικά σε ημερίδες σχετικά με τα lgbt δικαιώματα και στην συνέχεια τον βρήκαμε στο facebook. Ο Μιχάλης Λώλης, που παρουσιάσαμε στο Lesbian.gr και στην συνέχεια παρακολουθήσαμε να κάνει παρεμβάσεις τελευταία σε όλα τα μεγάλα ενημερωτικά μέσα, κινδυνεύει να γίνει ο "μπάτσος" της καρδιάς μας, όσο και αν μας φαίνεται περίεργο να το λέμε αυτό, από τις εμπειρίες και την αντιμετώπιση που είχαμε μέχρι τώρα από εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας...

Όπως όλοι μας, έτσι και ο Μιχάλης Λώλης γράφει τις σκέψεις του στο προφίλ του και τις μοιράζεται με τους διαδυκτιακούς φίλους του. Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι οι σκέψεις και οι απόψεις του συγκεκριμένου παιδιού, έχουν την αξία τους να ακουστούν ευρύτερα, όχι μόνο για τον συμβολισμό τους και την θέση που έχει ο Μιχάλης Λώλης αλλά κυρίως επειδή δείχνουν ευαισθησία και ποιότητα ανθρώπου, κάπως όπως θα επιθυμούσαμε να έχουν οι εκπρόσωποι όλων των θεσμών της πολιτείας μας.

Ο Μιχάλης Λώλης, Υπαστυνόμος Α΄του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την τοποθέτησή του για τον σεξισμό, γράφει την προσωπική του άποψη για τους νέους ανθρώπους που στηρίζουν την Χρυσή Αυγή. Ας τον διαβάσουμε:

"Το σύνολο των νέων της Ελλάδας αγνοεί βασικές πτυχές της ιστορίας, αν όχι την εν γένει Ιστορία της Ελλάδας.

Παρά ταύτα πάνω από το χωριό μου στα Ιωάννινα, την Αμφιθέα, υπάρχει ένα μικρό χωριό, οι μαρτυρικοί Λυγγιάδες, οι οποίες είχαν την επέτειο του Ολοκαυτώματος. Ενημερωτικά σας λέω πως στην εκδήλωση μνήμης του χωριού Λυγγιάδες, ακριβώς πριν 3 χρόνια, το Μάρτιο του 2014, είχε παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Γερμανίας, ώστε να τιμήσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους, εκ μέρους του Γερμανικού έθνους. Την 3η Οκτωβρίου του 1943 λοιπόν, κάηκε όλο το χωριό μαζί με τους 80 και πλέον κατοίκους του.

Μνημείο για το Ολοκάυτωμα στους Λυγγιάδες Ιωαννίνων

Με λύπη μου όμως έμαθα ότι νέα παιδιά της περιοχής, πολλά από τα οποία γνωρίζω από παιδί, στηρίζουν την Χρυσή Αυγή.
Νέοι που έχουν χάσει συγγενείς, παππούδες και θείους τους στην σφαγή και το ολοσχερώς κάψιμο του χωριού. Καλύπτουν την έλλειψη ιστορικών γνώσεων που έχουν, με πέντε - έξι αποσπασματικές γνώσεις που αναπαράγουν τα μέλη της Χ.Α.. Θεωρούν μάλιστα ότι έχουν ξεκάθαρα ιστορικά επιχειρήματα για την ανωτερότητα της ελληνικότητάς τους, πράγμα απόλυτα ρατσιστικό, καθώς η σχέσεις ανωτερότητας μεταξύ λαών, αποτελούν γενεσιουργό αιτία και ορισμό του Ρατσισμού. Σε συζητήσεις, αναπαράγουν τις ίδιες αποσπασματικές και γεμάτες διαστρεβλώσεις πληροφορίες, για αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο, Επανάσταση, Κατοχή, Εμφύλιος, Χούντα κλπ. Τα ίδια ακούω, από ορισμένους μόνο, ευτυχώς, συνάδελφους.
Όταν τους επισημαίνω θεμελιώδη ιστορικά ζητήματα, περί ασυνέχειας του ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος διακόπηκε βίαια, με την επί χιλιετίας Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το γνωστό σήμερα, με τον ιστορικό νεολογισμό Βυζάντιο, το οποίο εκδίωξε καθετί Ελληνικό, ταυτίζοντας το με τον παγανισμό και την ειδωλολατρεία, ή ότι αν δεν ήταν οι Μεγάλες Δυνάμεις όπου με την Ναυμαχία του Ναβαρίνου μας πρόσφεραν την Ανεξαρτησία της Ελλάδας, διότι εμείς μετά την ελληνική επανάσταση είχαμε επιδοθεί σε εμφύλιες συγκρούσεις και την ίδια στιγμή οι Οθωμανοί με τον σύμμαχο αιγυπτιακό στρατό σάρωναν την χώρα, με αποτέλεσμα η Ελληνική επανάσταση να οδηγούνταν σε αποτυχία, όλοι εκεί σαστίζουν, όταν δε, τους αναφέρεις για την πρόσφατη ιστορικά, προδοσία της Χούντας στην Κύπρο, όπου προκάλεσε με το πραξικόπημα του Ιωαννίδη στο Μακάριο, την τουρκική εισβολή, νευριάζουν. Θεωρούν και αντιτάσσουν ως σημαντική την οικονομική εξυγίανση της Επταετίας, ακόμη και όταν τους επισημαίνεις τον φασιστικό περιορισμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που συντελέστηκε, άλλωστε δεν ξέρουν καν τι είναι Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ούτε καν τις κατηγορίες τους ή έστω τα θεμελιώδη Ατομικά Δικαιώματα.
Τέλος τους αναφέρεις για την αναντιστοιχία και τις αντιφάσεις του Χριστιανισμού και της Αρχαίας Κλασικής Φιλοσοφίας, την οποία σήμερα αγνοούν πλήρως οι Έλληνες και δεν διδάσκεται καν ως βασικό μάθημα στα σχολεία, σε αντίθεση με την θρησκευτική κατήχηση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Τρομάζουν όταν τους μιλάς για το αναφαίρετο δικαίωμα ονομασίας της γείτονος χώρας ως Μακεδονία.
Με χλευασμό σου λένε πως άλλαξες πολύ εκεί στην Αθήνα. Θα έπρεπε, λένε, να είμαι ακόμη και κατά των μεταναστών που την κατέκλυσαν. Ιδίως ως αστυνομικός. Μας τρώνε τις δουλειές λένε, να φύγουν από εδώ. Με την παρουσία τους συντελείται μια αλλοίωση του ελληνικού πολιτισμού με την ισλαμοποίηση της χώρας. Και αναφέρονται, δυστυχώς, και σε πρόσφυγες, που έφυγαν από έναν αιματηρό πόλεμο.
Είναι μάταιο να πεις κάτι περισσότερο. Να προσπαθήσεις να τους εξηγήσεις ότι έχουν περιέλθει σε αγνοία, τυφλωμένοι από μια ανόητη, Ρατσιστική και φασιστική προπαγάνδα.
Πολλοί παλιοί πλέον φίλοι, καθώς και συνάδελφοί μου, δυστυχώς σκέφτονται έτσι ακριβώς. Νέοι άνθρωποι της γενιάς μας, που δεν έχουν ολοκληρωμένη και σε βάθος ελληνική παιδεία και δεν μελετούν τα ιστορικά δεδομένα από όλες τις πτυχές, δεν έχουν ταξιδέψει πότε στο εξωτερικό, να γνωρίσουν τον κόσμο και δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο που ζούμε και έτσι οικειοποιούνται απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας, που υποκαθιστούν την εμπεριστατωμένη γνώση και την έλλειψη ορθολογικής ιστορικής γνώσης. Είναι όμως, την ίδια στιγμή, απερίφραστοι υποστηρικτές της Χ.Α..

Οι Λυγγιάδες Ιωαννίνων

Αγνοούν τα βασικά, ακόμη και την εμπειρία των δικών τους συγγενών που έπεσαν θύματα της θηριωδίας των ναζί, υποστηρίζοντας σθεναρά τους θιασώτες τους στην Ελλάδα.
Νομίζω πως ο ρατσισμός, η εθνική και θρησκευτική μισαλλοδοξία και η ξενοφοβία δεν αντιμετωπίζεται πλέον, όσο και να προσπαθείς να εξηγήσεις τα αυτονόητα και φταίμε όλοι μας, γιατί αυτή είναι η κοινωνία μας, αυτή είναι η παιδεία μας, αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.
Ντρέπομαι... μεταξύ άλλων πολλών και για αυτό".

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...