Fallas: τα βραβευμένα lgbt άρματα μιας παραδοσιακής γιορτής της Βαλένθια

Η γιορτή Fallas στην Βαλένθια της Ισπανίας πραγματοποιείται κάθε χρονιά από τις 15 έως και τις 19 Μαρτίου. Πρόκειται για μια παραδοσιακή γιορτή όπου κάθε ομάδα ή γειτονιά κατασκευάζει ένα μεγάλο άρμα, συνήθως με θεματολογία από την επικαιρότητα ή με κάποιο μήνυμα ανθρωπιστικό. Τα άρματα μοιάζουν σαν τα άρματα ενός καρναβαλιού. Τα καλύτερα στο είδος τους βραβεύονται και στο τέλος όλα καταλήγουν στην φωτιά, με το φαντασμαγορικό κλείσιμο της γιορτής.

Η LGBT ομάδα Lambda κάθε χρονιά βραβεύει τις καλύτερες κατασκευές με LGBT θεματολογία. Φέτος το πρώτο βραβείο κέρδισε το “D’amors” που παρουσίαζε μια ομάδα ανθρώπων, γυμνών όπου με το στήσιμό τους έδειχναν τo δικαίωμα στην ελευθερία του να εκφράζει ο καθένας, κάθε στιγμή, ποιος είναι ή ποιος θέλει να είναι. Στην κατασκευή υπήρχε η δυνατότητα συμμετοχής των επισκεπτών όπου και οι ίδιοι μπορούσαν να μπουν μέσα, να αγγίξουν τις φιγούρες αλλά και να πάρουν θέση δείχνοντας είτε ποιοι είναι είτε ποιοι θα ήθελαν να είναι.

fallas

fallas

Στην παιδική κατηγορία βραβεύτηκε κατασκευή όπου παρουσίαζε την λύπη που επικρατεί μέσα στο μυαλό ενός κοριτσιού, θύματος bullying στο σχολείο.

fallas

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...