18º Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Ξεκινάει αύριο το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου 2017.

Η 18η διοργάνωση του Φεστιβάλ σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις ώστε μέσα σε μία εβδομάδα να βάλει την πολιτιστική σκηνή στο ρυθμό του «French Touch» και της Γαλλοφωνίας, που εκπροσωπείται φέτος από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο, τη Τσέχικη Δημοκρατία, την Ελβετία και την Τυνησία.

Η συνάντηση των τεχνών αποτελεί βασικό θέμα και αυτή τη χρονιά, εισάγοντας την ενότητα «Η μουσική στον κινηματογράφο» και εστιάζοντας στους μεγάλους συνθέτες που άφησαν ανεξίτηλη την σφραγίδα τους στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Τα έργα που θα προβληθούν δεν αποτελούν παρά ένα ελάχιστο δείγμα, αφού, ακόμα και ένα φεστιβάλ αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου μόνο σ’ αυτήν την θεματική, δεν θα μπορούσε να καλύψει το εύρος και τον πλούτο της. Δίνουν, ωστόσο, μια ιδέα της ευρύτητας αυτού του τομέα, και ανασύρουν από τη μνήμη γνωστούς σκοπούς και μελωδίες. Ένα masterclass επί του θέματος θα λάβει χώρα στην αρχή του φεστιβάλ, προκειμένου να παρουσιαστούν τα σημαντικότερα κινήματα. Η μουσική και τα διάφορα είδη της βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού προγράμματος, το οποίο ανοίγει η ταινία Ciao amore...Dalida.

Για τις ταινίες και ώρες προβολών καθώς και για όλες τις εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το Φεστιβάλ, ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Παρακολουθήστε παρακάτω το τρέιλερ του Φεστιβάλ

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...