Γιάννης Βασιλόπουλος - Αδιανόητα διαφορετικοί, εκδόσεις Μικρή Άρκτος

ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ
Αδιανόητα Διαφορετικοί – ο κόσμος μέσα από τα μάτια ενός 15χρονου.

Πρόσκληση

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ. μ. στο βιβλιοπωλείο Ιανός, η Μικρή Άρκτος, παρουσιάζει το βιβλίο του Γιάννη Βασιλόπουλου, Αδιανόητα διαφορετικοί.

Το βιβλίο, το οποίο αποτελεί μια συλλογή κειμένων του 15χρονου συγγραφέα από την προσωπική του ιστοσελίδα και στο οποίο παρέμβει εικαστικά ο εικαστικός Μανώλης Αναστασάκος, θα παρουσιάσουν οι: Παρασκευάς Καρασούλος, εκδότης της Μικρής Άρκτου, Μανώλης Αναστασάκος, εικαστικός.
Επίσης θα μιλήσουν για την έκδοση νέοι δημιουργοί που διακρίθηκαν στη 4η Ακρόαση Νέων Καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, Σπύρος Παρασκευάκος και Αντώνης Παπαπακωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν για πρώτη φορά δύο τραγούδια του Γιάννη Βασιλόπουλου σε μουσική του Αντώνη Παπακωνσταντίνου, τα οποία και πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα από την Μικρή Άρκτο.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι : Δήμητρα Σελεμίδου και η Πολυξένη Καράκογλου.

Είναι μια γιορτή για όλους μας !!!

Λίγα λόγια για την έκδοση

Όταν αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την 4η Ακρόαση Νέων Δημιουργών της Μικρής Άρκτου, θέλαμε να ερευνήσουμε αν η εκκωφαντική σιωπή των νέων σήμερα, υπονοεί και υποκρύπτει υπόγειες διεργασίες και διαδρομές. Αν δηλαδή συσσωρεύει αποθέματα ενεργειακής δύναμης που κάποια στιγμή, αναπότρεπτα θα εκραγούν διαμορφώνοντας τοπία δημιουργικής αντίστασης στην κοινωνική κατάρρευση και καταστροφή … Αλλιώς τίποτε δεν θα είχε νόημα πια. Ένα κατεστραμμένο μέλλον δεν αφήνει περιθώρια αναπνοής σε ένα υποταγμένο παρόν.
Ανάμεσα στους δημιουργούς που μας έστειλαν τραγούδια τους και ξεχώρισαν, ήταν και ο 15χρονος στιχουργός Γιάννης Βασιλόπουλος. Στο βιογραφικό του που συνόδευε τους στίχους του, ανέφερε τη διεύθυνση του blog του. Διαβάζοντας τα κείμενα της ιστοσελίδας του, αναθαρρήσαμε βλέποντας πως στη τράπεζα του μέλλοντός μας, υπάρχουν ακόμη αρκετά αποθέματα ελπίδας ώστε να ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή το δύσκολο δρόμο της επανεκκίνησης.
Εδώ σ’ αυτό το μικρό βιβλίο (το οποίο ο Μανώλης Αναστασάκος κοσμεί με έργα του) που φέρει –όχι τυχαία- τον τίτλο ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, συγκεντρώσαμε τα κείμενα αυτού του νεανικού blog, που το βάθος τους, η διεισδυτική τους μάτια, πολλές φορές εκπλήσσει, για να γνωρίσουν οι γονείς τα παιδιά τους και να αναγνωρίσουν οι συνομήλικοι του συγγραφέα ή οι όμορες με τη δική του γενιές, τις αγωνίες τους. Γιατί ο Γ. Βασιλόπουλος εκφράζει κάτι πέρα από τον εαυτό του. Είναι μια γνήσια φωνή του μέλλοντός μας.
Ο Γιάννης Βασιλόπουλος είναι μόλις 15 ετών. Όσοι διαβάσουν τα κείμενα αυτά, ας μην βιαστούν να αποδυναμώσουν την φωνή του, κατατάσσοντας την ως φωνή ενός ακόμη παιδιού – θαύματος . Ο Γιάννης Βασιλόπουλος είναι ένα θαυμάσιο παιδί, ένας νέος ποιητής, που όμως εκφράζει χιλιάδες άλλους πολλούς, μα πάρα πολλούς «διαφορετικούς» νέους, που πολύ γρήγορα θα ζητήσουν το λόγο.
Όσοι σχεδίασαν αυτή την καταστροφή δεν πήραν υπόψη τους τον υπόγειο δρόμο που κι αυτός βγάζει προς την έξοδο, από άλλα μονοπάτια.
Γιατί το να είσαι νέος σήμερα, περισσότερο από ποτέ σημαίνει όπως λέει κι ο Οδ. Ελύτης «Να πιάνεις το ΠΡΕΠΕΙ από το ιώτα και να το γδέρνεις ίσαμε το πι.»

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...