Isla ignorada (αγνοούμενο νησί): το πρώτο λεσβιακό περιοδικό στην Ισπανία

Να σπάσει στερεότυπα στην κοινωνία αλλά μέσα και στην LBGT κοινότητα, να φέρει στην επικαιρότητα θέματα διαφορετικότητας αλλά και να δώσει περισσότερη ορατότητα στις ομοφυλόφιλες γυναίκες σκοπεύει το πρώτο λεσβιακό περιοδικό της Ισπανίας, το "Isla ignorada" που στα ελληνικά θα το ονομάζαμε "αγνοούμενο νησί".  

Πρόκειται για μια προσπάθεια που ακολουθεί τον τρόπο παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ καθώς εξερευνά την λεσβιακή ταυτότητα μέσω μαρτυριών γυναικών διαφορετικών γενεών και καταγωγής. Το πρότζεκτ βρίσκεται στην φάση της αναζήτησης πόρων και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου, Ημέρα Λεσβιακής Ορατότητας.  

Επιπλέον το περιοδικό σκοπεύει να καταγράψει την "λεσβιακή" ιστορία και να παρουσιάσει ταυτόχρονα έναν ιστότοπο όπου θα συναντούνται γυναίκες από χώρες όπου η ομοφυλοφιλία ακόμα διώκεται.

Αν και η Ισπανία είναι μια χώρα όπου έχουν προστατευτεί πάρα πολύ τα LGBT δικαιώματα, στην ισπανική κοινωνία συνεχίζουν να επικρατούν στερεότυπα σχετικά με την γονεικότητα και αυτό είναι ένα θέμα όπου στοχεύουν οι δημιουργοί του περιοδικού επίσης.

Το περιοδικό μετράει στο δυναμικό του είκοσι γυναίκες που με γενναιοδωρία θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να παροτρύνουν εκείνους που ακόμα ζουν στην "σκιά" για να βγουν περήφανα να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

 

 

Ήδη κυκλοφορεί ένα διαφημιστικό βίντεο για το νέο περιοδικό. Σε αυτό λεσβίες μας λένε ότι "σίγουρα έχετε ακούσει φράσεις όπως συγκατοικώ με μια κοπέλα, έρχεται να με πάρει μια φίλη, πάω διακοπές με την σχέση μου και μόνο η γάτα μας να γνωρίζει την αλήθεια. Αν θέλετε να μάθετε τι φοβόμαστε, τι περνάμε εκεί έξω στον δρόμο, στην οικογένειά μας, στα μπαρ ή στην εργασία μας, πως κάνουμε χιούμορ ή σεξ σε περιμένουμε στο Isla ignorada". 

Δείτε το

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...