A Pattern To The Letter / Shannon Ebner / 7 Aπριλίου - 28 Ιουλίου 2017/ Αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Αθήνα "A Pattern To The Letter'', η Shannon Ebner συνδυάζει το πρόσφατο βίντεό της ''A PUBLIC CHARACTER'' με έργα από τη φωτογραφική της σειρά "Black Box Collision A".

Το βίντεο ''A PUBLIC CHARACTER'' - επεξεργασμένο από την Erika Vogt, με ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εξωτερικό χώρο από τον Alex Waterman καθώς και οπτικό υλικό από τον Timothy Schenk - αποτελεί ένα πολύπλοκο κολάζ ασπρόμαυρων φωτογραφιών, ήχου και κειμένου με γρήγορες εναλλαγές. Συνιστά μαρτυρία και πιστοποιεί το μακροχρόνιο δημόσιο έργο “A HUDSON YARD” της καλλιτέχνιδος, το οποίο πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον σχεδιαστή David Reinfurt. Ειδικότερα για το “A HUDSON YARD”, τη χρονική περίοδο 2014-2015, μια σειρά από δώδεκα αφίσες  εκτέθηκαν σε εξωτερικούς χώρους σε διάφορες γειτονιές γύρω από το πάρκο High Line της Νέας Υόρκης. Οι απεικονίσεις των αφισών προέρχονταν από τη φωτογραφική σειρά της Ebner “Black Box Collision A”, την οποία ξεκίνησε το 2012, όπου φωτογράφισε το γράμμα ‘Α’ σε διάφορες συνθήκες , είτε υπάρχουσες είτε δημιουργημένες. Η στατικότητα των φωτογραφιών της σειράς λειτουργούν αντιφατικά με την κινητικότητα του βίντεο.

Το γράμμα 'Α' μπορεί είτε να έχει αμέτρητες ερμηνείες παραπέμποντας σε έννοιες όπως αυτές της τέχνης (art), απολυταρχίας (autocracy), αυτονομίας (autonomy) κ.α, είτε να μην παραπέμπει πουθενά.

Οι φωτογραφίες αρχικά τραβήχτηκαν έγχρωμες, ωστόσο, η καλλιτέχνης δημιουργεί αυτό το ασπρόμαυρο φίλτρο ως έναν τρόπο να τις αποστασιοποιήσει από κάθε σύνδεσή τους με την πραγματικότητα.

Τοποθετημένες πάνω σε τοίχους, οχήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσόψεις κτηρίων, καθεμία από τις φωτογραφίες είναι το αποτέλεσμα στενής παρατήρησης ενός συνηθισμένου τρόπου σημειοδότησης, διαφήμισης,  ή άλλου είδους οπτικής επικοινωνίας. Στερούμενα του αρχικού τους περιεχομένου και εκτυπωμένα σε ανθρώπινη κλίμακα το 'Α' της Ebner μέσα και έξω από τα πλαίσια της γκαλερί συγκρούονται σαν σώματα στο διάστημα, σώματα στην κάμερα.

Η Shannon Ebner κατάγεται από το Los Angeles και η καλλιτεχνική της πρακτική εκτείνεται από τη φωτογραφία και τη γλυπτική, μέχρι την ποίηση και το βίντεο, ενώ στόχος της είναι να εξερευνήσει τον ρόλο που κατέχει η εικόνα στον σύγχρονο κόσμο.

Shannon Ebner Black Box Collision (9) 2013 Epson print 161.9 x 119.4 x 5.4 cm / 63 ¾ x 47 x 2 ⅛ in Copyright the artist, courtesy Sadie Coles HQ, London

Shannon Ebner
Black Box Collision (9)
2013
Epson print
161.9 x 119.4 x 5.4 cm / 63 ¾ x 47 x 2 ⅛ in
Copyright the artist, courtesy Sadie Coles HQ, London

 

Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή
Λεωνίδου 9, Μεταξουργείο
Τηλ. επικοινωνίας 210 5233049
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη 13.00 - 18.00, Τετάρτη έως Παρασκευή 13.00 - 21.00, Σάββατο 12.00 - 18.00

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...