FIT στο ΤΗΕΑΤRO VICTORIA, από 26/4/14

FIT
του Νίκι Σίλβερ
Διασκευή / Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Ο Δημήτρης Κομνηνός επιστρέφει με νέα σκηνοθεσία και πρωτοεμφανιζόμενο έργο στη σκηνή του THEATROVICTORIA, το οποίο, μετά την σαρωτική εμπορική επιτυχία της παράστασης "Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ O ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ", φαίνεται ότι κατάφερε την μεγάλη ανατροπή.

Πρόκειται για την αιχμηρή, μαύρη κωμωδία FIT του "κακού παιδιού" του Μπρόντγουεϊ, Νίκι Σίλβερ (έργα του έχουν ξαναπαιχτεί στην Ελλάδα – "Χοντροί Άνδρες με Φούστες", "Μέρες Ραδιοφώνου", "Πτεροδάκτυλοι", κ.α.) και θα την παρουσιάσει στην Κεντρική Σκηνή του ιστορικού θεάτρου της Πλ. Βικτωρίας, αμέσως μετά το Πάσχα. Το έργο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 και θα παίζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 για λίγες παραστάσεις.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Αρλοκ Σιμσον (Σταμάτης Ζακολίκος) είναι ο αποκλειστικός κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του πατέρα του. Εδώ και πολλά χρόνια ζει μια μοναχική, σχεδόν ερημική ζωή. Όταν μια μέρα λαμβάνει ένα μήνυμα ότι ο πρώην εραστής του, πέθανε από πνευμονία, έρχεται αντιμέτωπος με την ιδέα της δικής θνησιμότητας και αμέσως κάνει εξέταση αίματος για τον ιο HIV, τα αποτελέσματα της οποίας δεν αντέχει να ακούσει. Καθώς περιπλανιέται στους δρόμους χαμένος στις σκέψεις και τους φόβους του, συναντάει τον Μποιντ (Δημήτρης Παπαδάκης). Έναν πολύ όμορφο νεαρό ηθοποιό που υποδύεται έναν άγγελο σε μια παιδική παράσταση, στο πρόσωπο του οποίου ο Άρλοκ πιστεύει ότι βρήκε τον έρωτα της ζωής του. Τον προσκαλεί στο σπίτι του για ένα ποτό και ο Μποιντ αποδέχεται. Τότε, εισβάλει στο σπίτι η πληθωρική, πομπώδης, αλκοολική, μητέρα του Άρλοκ, η Νέσσα (Ζώγια Σεβαστιανού) - η οποία μόλις έχει αποφασίσει να αφήσει τον δεύτερο σύζυγό της, τον πουριτανό Καρλ (Γιώργος Σουξές) - και του ανακοινώνει ότι σκοπεύει να μετακομίσει εκεί, μόνιμα. Όταν ο Αρλοκ, πηγαίνει να μαζέψει τα πράγματα της, η Νέσσα ανακαλύπτει το αντικείμενο του πόθου του γιού της, τον Μπόϊντ, και αμέσως αναλαμβάνει δράση. Έτσι ξεκινά μια τρελή συγκατοίκηση των τριών, γεμάτη ανατροπές, αποκαλύψεις και ξεκαρδιστικά απρόοπτα, η οποία εξελίσσεται σε ένα απρόσμενα όμορφο "ménage à trois" ….

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το "FiT" πραγματεύεται τις δυσλειτουργικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων ανεξάρτητα από το φύλο ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, τις δύσκολες σχέσεις μεταξύ γονιών και τέκνων ενώ εστιάζει και στις κοινωνικές συνθήκες γύρω από το χρήμα και τις εξαρτήσεις.

Με όχημα τη βαθειά ανθρώπινη ματιά με την οποία χτίζει ο συγγραφέας τους ήρωες του "FiT" και με καύσιμο το πηγαίο χιούμορ του εμπνευσμένου σεναρίου, ο Νίκι Σίλβερ πετυχαίνει ένα αδιανόητο γεωμετρικό σχήμα, όπου όλοι είναι στα άκρα και στο κέντρο ταυτόχρονα.

Οι χαρακτήρες του έργου είναι όλοι άνθρωποι, γεμάτοι ανασφάλειες πάθη, επιθυμίες, εμμονές, νευρώσεις, μοναχικοί και τρισδιάστατοι, έτοιμοι για όλα.

Όλα στο έργο, όπως και στη ζωή, είναι απρόοπτα, ρευστά, αστεία ή δραματικά, κι όλα χαμένα αν δεν οδηγηθούν από το ένα και μοναδικό κίνητρο που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους. Την αγάπη.

Παράλληλα, o Νίκι Σίλβερ θίγει ένα άλλο καυτό ζήτημα. Αυτό του ιού HIV. Το 1996, που γράφτηκε η αιχμηρή μαύρη κωμωδία του Νίκι Σίλβερ, "FIΤ", η είδηση ότι είναι κανείς οροθετικός ισοδυναμούσε με θάνατο. Στην διασκευή του ο Δημήτρης Κομνηνός προσάρμοσε το έργο στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν γύρω από το καυτό αυτό ζήτημα.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

O Δημήτρης Κομνηνός υπό τους ήχους του Ανδρέα Τρούσσα που υπογράφει την πρωτότυπη μουσική, χρωματίζει, πάνω στο ασπρόμαυρο σκηνικό του εικαστικού Γιώργου Λυντζέρη, όλο το φάσμα ανθρώπινων διαθέσεων και συναισθημάτων. Έχει χτίσει μια γρήγορη παράσταση με χιούμορ, ρυθμό και ένταση.

"Το έργο φέρει το στίγμα των μεγάλων συγγραφέων της παγκόσμιας δραματουργίας. Θίγει με ωμή ευθύτητα σχεδόν όλα τα καυτά θέματα που μας απασχολούν και αφήνει στο τέλος μια δροσερή, πηγαία γεύση αισιοδοξίας", σχολιάζει ο Δημήτρης Κομνηνός.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

“Ο Σίλβερ χτυπάει φλέβα χρυσού, όταν πρόκειται να γίνει αστείος. Κι εδώ είναι πράγματι, πολύ αστείος. Διότι, όσο πιο εξωφρενικός γίνεται τόσο πιο αστείος γίνεται" — NY Post.

“Ο Σίλβερ διαθέτει το σπάνιο χάρισμα να δημιουργεί δραματικές στιγμές που αποτελούνται από λαμπερό χιούμορ και μελαγχολική απελπισία"— NY Times

“O κόσμος είναι κωμικός και το σενάριο θα σας κάνει να γελάσετε. Είναι ανήθικο, απελευθερωμένο και ωμό" — Village Voice.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση / διασκευή / σκηνοθεσία: Δημήτρης Κομνηνός
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γερογιώργος
Πρωτότυπη Μουσική: Ανδρέας Τρούσσας
Βοηθός σκηνοθέτης: Χάρης Τζώρτζης
Φωτογραφίες: Γιώργος Στριφτάρης
Σχεδιασμός αφίσσας και προγράμματος: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

ΠΑΙΖΟΥΝ (κατά σειρά εμφάνισης) :
Σταμάτης Ζακολίκος
Ζώγια Σεβαστιανού
Γιώργος Σουξές
Δημήτρης Παπαδάκης

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
120 λεπτά με διάλειμμα.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

•Γενική είσοδος: 18 ευρώ
•Φοιτητικό/Νεανικό (έως 25 ετών): 10 ευρώ
•Πέμπτη και Κυριακή: Γενική Είσοδος 10 ευρώ
•Για κατόχους δελτίου ανεργίας: 5 ευρώ
•Προπώληση εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 10 ευρώ (για όλες τις ημέρες)
Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots.

ΤΗΕΑΤROVICTORIA
Μαγνησίας 5 και 3ης Σεπτεμβρίου 119
Τηλ.κρατήσεων: 210-8233125/6972964339
www.theatrovictoria.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...