ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ-αναμένονται οι προτάσεις του ΣΥΔ

Χθες, 2 Μαΐου 2017, δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου- Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το υπουργείο καλεί τον κόσμο να συμμετέχει στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις του στις σχετικές ρυθμίσεις.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 κι ώρα 14: 00.

Σε τοποθετήσεις της η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών κα Μαρίνα Γαλανού σημειώνει ότι "πλέον, λοιπόν, γνωρίζουμε τις ακριβείς διατυπώσεις, παρότι μία πρόχειρη -διαγώνια ανάγνωση δείχνει ότι έχει αρκετά προβλήματα (δικαιοπρακτική ικανότητα, εκούσια δικαιοδοσία, μόνο άγαμα πρόσωπα, έλλειψη προβλέψεων σε πεδία της δημόσιας ζωής, κ.α.).

Με υπευθυνότητα θα καταθέσουμε τις θέσεις μας και συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση του σχεδίου νόμου, με την ελπίδα ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα δώσει την δέουσα προσοχή ώστε ο νόμος να ανταποκρίνεται πλήρως στις πραγματικές ανάγκες των τρανς και ίντερσεξ ανθρώπων".

Το λινκ της διαβούλευσης εδώ.

Το Σχέδιο Νόμου σε αρχείο pdf εδώ.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...