"Οι Επιβάτες" έρχονται στο Studio Μαυρομιχάλη

Ένας ψυχαναλυτής και ο ασθενής του μπαίνουν τυχαία μαζί στο ασανσέρ που θα τους οδηγήσει στο ιατρείο του πρώτου για την καθιερωμένη συνεδρία τους. Ξαφνικά, το ασανσέρ σταματά. Τα κινητά τους είναι εκτός δικτύου και οι δυο τους, ψυχαναλυτής και ασθενής, εγκλωβίζονται στο στενό χώρο του ασανσέρ που θα γίνει ο τόπος μιας ασυνήθιστης αλλά πολύ ουσιαστικής «συνεδρίας».

Η ριζική αυτή  μεταβολή προκαλεί μια βίαιη ανατροπή στην αυστηρά εδραιωμένη σχέση τους: οι κανόνες της επανακαθορίζονται καθώς τώρα έχουμε δύο ανθρώπους σε κατάσταση αγωνίας, έτοιμους να φέρουν στην επιφάνεια συναισθήματα που οι συμβατικοί ρόλοι της ψυχαναλυτικής σχέσης δεν τους επέτρεπαν να εκφράσουν. Υπάρχει ένταση και αγωνία, αλλά υπάρχει και χιούμορ και ανθρωπιά ενώ η δυνατότητα δημιουργίας μιας ανανεωμένης σχέσης παραμένει πάντα στον αέρα. Ανακινούνται ζητήματα εξουσίας, εμπιστοσύνης και οικειότητας που υπερβαίνουν το στενό πλαίσιο της ψυχανάλυσης και αναδεικνύονται οι ομοιότητες ανάμεσα στο θέατρο και την ψυχαναλυτική διαδικασία.

«Οι Επιβάτες» είναι ο τίτλος του, άπαικτου στην Ελλάδα, έργου του Βραζιλιάνου συγγραφέα, Flavio Goldman που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία του Ελληνοβραζιλιάνου Φίλιππου Μέντες Λάζαρη στο Studio Μαυρομιχάλη από τη Δευτέρα 8 μέχρι την Τρίτη 30 Μαΐου για 8 μόνο παραστάσεις.

Συντελεστές:
Οι επιβάτες, Του Βραζιλιάνου συγγραφέα Flavio Goldman.  Σκηνοθεσία: Φίλιππος Μέντες Λάζαρης. Μετάφραση: Χριστόδουλος Κακούρης. Επιμέλεια μετάφρασης: Κατερίνα Κοκκινίδου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Άρτεμις Δούρου. Σκηνογραφία: Μανώλης Ηλιάκης. Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα.
Βοηθός Φωτιστή: Δήμητρα Δανδόλου. Ηχητική επιμέλεια: Χρήστος  Δαμουλάκης. Ενδυματολογική επιμέλεια: Εm Κei. Σκίτσο αφίσας: Μιχάλης Μανουσάκης. Σχεδιασμός Αφίσας: Μανώλης Ηλιακής.  Παίζουν: Αλέξανδρος Σωτηρίου,  Στέλιος Ξανθουδάκης, Άρτεμις Δούρου

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Γεννημένος στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1971 ο Flavio Goldman ήταν 3 φορές στη λίστα του θεατρικού διαγωνισμού “Seleção Brasil em Cena”. Έχει τιμηθεί δύο φορές στην κατηγορία “Dramaturgias Urgentes” (“Urgent Playwriting”) του Πολιτιστικού Κέντρου του Σάο Πάολο, Banco do Brasil. Από το 2009 είναι κάθε χρόνο προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Satyrianas στο Σάο Πάολο, μία από τις σημαντικότερες σε πολιτιστικά γεγονότα πόλεις της Βραζιλίας, πάντα παρουσιάζοντας νέα σύντομα έργα, ανεβασμένα από τους πιο σημαντικούς θεατρικούς σκηνοθέτες της χώρας όπως οι: Aimar Labaki και Mika Lins. Ο Flavio Goldman έχει επίσης μεταφράσει έργα των Ισραηλινών συγγραφέων Joshua Sobol και Edna Mazya καθώς και του Γαλλοαργεντινού συγγραφέα Copi. To 2013 ήταν ο προσκεκλημένος καλλιτέχνης του 1ου Διεθνούς Θεατρικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο. Ζει στην Αθήνα από το 2014 και εργάζεται στην Πρεσβεία της Βραζιλίας.

Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη  134, Αθήνα
Πρεμιέρα: Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, ώρα: 21.00. Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη, ώρα: 21.00. Μέχρι τις 30 Μαΐου 2017. Διάρκεια: 80 λεπτά
Πληροφορίες-Προπώληση: Τηλ. 2106453330, www.studiomavromihali.gr
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...