Go Vegan με το J - Γο: βίγκαν μακαρονάδα σε 20’

Δεύτερη συνταγή της στήλης μας, μετά τα raw vegan brownies της προηγούμενης εβδομάδας, που τόσο αγαπήσες και σε ευχαριστώ από καρδιάς, και συνεχίζουμε στην ίδια γραμμή: εύκολες για αρχή βίγκαν συνταγές (για να σε κάνω -χωρίς να το καταλάβεις- να γίνεις βίγκαν, βρε, τα έχουμε πει -λολ).

 

Μπορεί να μην είμαστε στην Ιταλία, όπου τα ζυμαρικά είναι το εθνικό φαγητό, αλλά και στην Ελλάδα τα τιμούμε ιδιαίτερα. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να σου αποδείξω ότι υπάρχει βίγκαν εκδοχή οποιασδήποτε συνταγής για μακαρόνια, χωρίς να χρησιμοποιηθεί καθόλου κρέας ή ζωικά παράγωγα, όπως ζωικό τυρί και βούτυρο ή αυγό. Η συνταγή μας, μάλιστα, είναι πολύ γρήγορη στην εκτέλεσή της.

Ως προς τα ζυμαρικά, μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις το είδος και το μέγεθος που θέλεις, αλλά οπωσδήποτε τσέκαρε τα συστατικά, ώστε να μην περιέχεται αυγό (και το ιδανικό φυσικά θα ήταν να είναι ολικής άλεσης - ως γνωστόν χωνεύονται ευκολότερα και είναι πιο υγιεινά). 

Υλικά:

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
  • 10 φύλλα σπανάκι
  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • 1 κούπα βίγκαν τυρί (τα “ψαγμένα” σουπερμάρκετ έχουν διάφορα είδη βίγκαν τυριών, ενώ όλα σχεδόν τα μεγάλα σουπερμάρκετ το έχουν σταθερά στις περιόδους νηστείας των χριστιανών, ονομάζοντάς το δε “νηστίσιμο”, λες και το κάνουν για να τους λέω κάθε φορά πως είμαι άθεο, και δεν τρώω ζώα και ζωικά παράγωγα όλον τον χρόνο, καθώς είμαι βίγκαν!)

Ετοιμασία:

  1. Βράσε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίξε αλάτι.
  2. Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή περίπου πέντε λεπτά. Ρίξε και ανακάτεψε τις σκελίδες σκόρδου, το μπούκοβο και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
  3. Πρόσθεσε το σπανάκι και μαγείρεψέ το μέχρι να “μαζέψει”.
  4. Εντωμεταξύ, πρόσθεσε τα λινγκουίνι στο αλατισμένο νερό και μαγείρεψε λίγο περισσότερο από τον μισό προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος που αναφέρεται στην συσκευασία. Για παράδειγμα, αν το “al dente” είναι στα 10 λεπτά, μαγείρεψέ τα για 6 λεπτά.
  5. Πρόσθεσε τα μισοβρασμένα λινγκούινι στην κατσαρόλα μαζί με δύο κουταλιές από το νερό όπου έβραζαν. Το νερό αυτό έχει άμυλο που θα βοηθήσει την σάλτσα να “δέσει” με τα λινγκούινι, γι’ αυτό μην αντικαταστήσεις με άλλο νερό. Φέρε το μίγμα σε ελαφρύ βρασμό και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Συνέχισε να βάζεις μία-μία κι άλλες κουταλιές από το βρασμένο νερό (θα χρειαστούν λογικά 1-2 μόνο) μέχρι τα ζυμαρικά να είναι “al dente”.
  6. Πρόσθεσε το βίγκαν τυρί.

Τώρα που κάναμε την αρχή, έννοια σου και θα συνεχίσουμε φυσικά και με άλλες βίγκαν συνταγές ζυμαρικών σε επόμενες Δευτέρες...

Καλή απόλαυση!

Γράφει το Jason - ΑντιΓόνη
"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, έζησα στο Λονδίνο, αλλά αυτοπροσδιορίζομαι ως πολίτης του κόσμου. Είμαι αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και της δραματικής σχολής της Ρούλας Πατεράκη. Έχω διοικήσει έναν εκπαιδευτικό οργανισμό προωθώντας σημαντικά την ξενόγλωσση εκπαίδευση σε Ελλάδα και Κύπρο. Ασχολούμαι επίσης με τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και τα ζωικά δικαιώματα. Είμαι άθεο, βίγκαν, άφυλο, πανσέξουαλ, πολυσυντροφικό, τσουλί, συλλέκτρια εμπειριών, αντιρατσιστής και αντιφασίστρια, μα πάνω από όλα φεμινιστής".
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...