Λεσβιακός γάμος χάρη σε γραφειοκρατικό λάθος

Η Jazmín de los Ángeles γεννήθηκε γυναίκα και έτσι ένιωθε πάντα, αν και, κατά λάθος, εγγράφηκε στο ληξιαρχείο της χώρας της με φύλο «άρρεν», πριν από 24 χρόνια. Αυτό το μπέρδεμα δεν της προξένησε ποτέ κάποιο πρόβλημα στην ζωή της και έμελλε να λειτουργήσει ευεργετικά τελικά.

Το λάθος αυτό σήμερα της επέτρεψε να παντρευτεί «νόμιμα» την φίλη της Laura, στην χώρα της, την Costa Rica, όπου ο νόμος απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Με αυτό τον τρόπο, οι δύο νεαρές γυναίκες έγιναν οι πρωταγωνίστριες στον πρώτο νόμιμο γάμο, ομόφυλου ζευγαριού στην Κεντρική Αμερική.

Ο πολιτικός γάμος πραγματοποιήθηκε από τον δικηγόρο Marco Castillo, έναν από τους σημαντικότερους ακτιβιστές στην χώρα του για την νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία για το συμβάν και ούτε το ληξιαρχείο έχει κάνει κάποια κίνηση κατά του γάμου, ότι και αν γίνει, οι δύο ερωτευμένες γυναίκες έχουν ήδη γράψει ιστορία.

Οι ακτιβιστές LGBT σε όλο τον κόσμο, αναζητούν κάθε δυνατό τρόπο για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Ακόμα και ένα γραφειοκρατικό λάθος…

dest_60

d534680304f99433870f6a7067001645

Costa Rica

Costa Rica

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...