Go Vegan με το J - Γο: Φραουλοτσίζκεικ δαγκωματιές

Το 2ο Πράιντ Πάτρας τελείωσε και ήταν ακόμα πιο πετυχημένο και δυναμικό από το πρώτο. Πώς αλλιώς να το γιορτάσουμε παρά με ένα γλυκό! Και τι γλυκό! Ωμοφαγικό, χωρίς γλουτένη, cheesecake φράουλας σε δαγκωματιές (μικρά μάφφινς).

 

Ακόμα και όσα (βίγκαν) άτομα δεν έχουν εκτιμήσει ακόμα την ωμοφαγία (raw veganism) συνολικά, παραδέχονται ότι τα ωμοφαγικά βίγκαν γλυκά είναι σαφώς καλύτερα, πιο ελαφριά και γευστικά από τα μαγειρεμένα.

Ορίστε η πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή μας!

Υλικά:

Βάση:

1 κούπα καρύδια

6 χουρμάδες

1/4 κούπας τριμμένη καρύδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση:

1 κούπα ωμούς ξηρούς καρπούς κάσιους (μουλιασμένους ήδη για τρεις ώρες)

1/2 κούπα παγωμένα κομματάκια φράουλας

1/4 κούπας σιρόπι αγαύης

1/4 λάδι καρύδας

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

1/2 κούπα παγωμένες φράουλες λιωμένες (για τον πουρέ φράουλας)

Ετοιμασία:

  1. Αφαίρεσε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, και μούλιασέ τους σε νερό για 10 λεπτά. Αφού αφαιρέσεις το νερό, βάλε τους μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ, και άλεσε μέχρι το μίγμα να δέσει. Βάλε αλουμινόχαρτο σε κάθε κούπα που θα χρησιμοποιήσεις για κάθε “δαγκωματιά”, και από πάνω βάλε ενάμιση κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα πιέζοντάς το.
  2. Άλεσε όλα τα υλικά της γέμισης στο μπλέντερ και βάλε το μίγμα σε ένα μπωλ.
  3. Άλεσέ τις παγωμένες φράουλες στο μπλέντερ ώστε να γίνει ο πουρές.
  4. Βάλε μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση σε κάθε κούπα που έχει ήδη την βάση του cheesecake μέσα, και από πάνω βάλε λίγο από τον πουρέ φράουλας. Βάλε τις κούπες στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα. Κατόπιν άσε τις για ένα τέταρτο να ξεπαγώσουν.

Το γλυκό σου είναι έτοιμο. Φάε το μόνο σου ή με παρέα συνεχίζοντας να γιορτάζεις τον Ιούνιο, τον υπερήφανο μήνα του χρόνου!

Καλή απόλαυση !!!

Γράφει το Jason - ΑντιΓόνη
"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, έζησα στο Λονδίνο, αλλά αυτοπροσδιορίζομαι ως πολίτης του κόσμου. Είμαι αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και της δραματικής σχολής της Ρούλας Πατεράκη. Έχω διοικήσει έναν εκπαιδευτικό οργανισμό προωθώντας σημαντικά την ξενόγλωσση εκπαίδευση σε Ελλάδα και Κύπρο. Ασχολούμαι επίσης με τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και τα ζωικά δικαιώματα. Είμαι άθεο, βίγκαν, άφυλο, πανσέξουαλ, πολυσυντροφικό, τσουλί, συλλέκτρια εμπειριών, αντιρατσιστής και αντιφασίστρια, μα πάνω από όλα φεμινιστής".
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...