Παρέμβαση Ραγκούση για το βίαιο περιστατικό στην Πάρο εις βάρους νεαρού

Παρέμβαση με θέμα “Σεξουαλική ταυτότητα, επόμενη Ελλάδα” έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή το θλιβερό γεγονός της βιαιοπραγίας, σε βάρος ενός νέου παιδιού στην Πάρο, πριν από λίγες ημέρες.

Ο κ. Ραγκούσης διερωτήθηκε «ποιος ήταν ο λόγος της βίαιης επίθεσης. Ότι σε κάποιους δεν άρεσε ο τρόπος που ήταν ντυμένος ο νέος από την Πάρο ή θεωρούσαν ότι δήλωνε ιδιαίτερη και κατά αυτούς ενοχλητική σεξουαλική ταυτότητα;».

«Η είδηση ήταν για μένα σοκαριστική» επεσήμανε γιατί «όχι μόνο γιατί συνέβη στον τόπο με τον οποίο συνδέομαι προσωπικά και τον οποίο υπηρέτησα ως δήμαρχος. Αλλά και γιατί το συγκεκριμένο συμβάν αποκάλυψε βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις και νοσηρές νοοτροπίες με τις οποίες καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι συνάνθρωποί μας που διεκδικούν την σεξουαλική τους ταυτότητα και όχι μόνο. Συνάνθρωποί μας που διεκδικούν τελικά το δικαίωμα να ζήσουν με τρόπο που διαφέρει από τις επιλογές των πολλών. Να ζήσουν ευτυχισμένοι».

Ο πρώην υπουργός, στην παρέμβασή του, υπογράμμισε ότι «προκαταλήψεις και νοοτροπίες μάλιστα που, αν λάβουμε υπόψη ότι οι δράστες του συγκεκριμένου επεισοδίου ήταν Ιταλοί, προφανώς δεν χαρακτηρίζουν μόνο την ελληνική κοινωνία. Όμως, το ζήτημα που αναδεικνύεται από περιστατικά, όπως αυτό της Πάρου, δεν αφορά μόνο αντιλήψεις και νοοτροπίες, με τις οποίες καθένας καλείται να αναμετρηθεί σε προσωπικό επίπεδο και οι οποίες δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Δυστυχώς οι αντιλήψεις αυτές και οι νοοτροπίες αντανακλώνται σε καθημερινές πράξεις διακριτικής μεταχείρισης σε βάρος των ΛΟΑΤ». 

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι «από το bulling στον δρόμο, που μπορεί να καταλήξει σε επικίνδυνη βιαιοπραγία, έως τον θεσμοθετημένο αποκλεισμό από την απόλαυση θεμελιωδών δικαιωμάτων που οφείλουν να είναι αυτονόητα σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου για όλους. Για το bulling στον δρόμο και τις πράξεις βίας, το οργανωμένο κράτος και η δικαιοσύνη δεν έχουν δικαιολογίες. Το νομικό οπλοστάσιο σχετικά με την αντιμετώπιση του ρατσιστικού εγκλήματος υπάρχει και προνοεί για την δέουσα ποινική μεταχείριση των δραστών, με μέτρο την περιφρόνηση που τέτοιες πράξεις βίας υποδηλώνουν απέναντι στην ανθρώπινη αξία, απέναντι στο δικαίωμα καθενός στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του».

Ως πρώην δήμαρχος του νησιού, ο κ. Ραγκούσης ζητά «από τις αρμόδιες Αρχές, ιδίως την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά. Κάτι που δυστυχώς καταγγέλθηκε ότι δεν έγινε στην περίπτωση της Πάρου».

Πηγή popaganda.gr

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...