Η αστυνομία κάνει έφοδο σε gay club στην Αθήνα.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου 2003, περίπου 15 αστυνομικοί εισήλθαν στο χώρο του Spices Club κατά τη διάρκεια ενός men-only party (προσκλήσεις ήταν απαραίτητες στην είσοδο) και συλλάβανε 6 από τους παρόντες. Έναν ιδιοκτήτη του club, τον DJ(επειδή βρισκόταν δίπλα στο video screen), τον μπάρμαν(επειδή δεν είχε το βιβλιάριο υγείας μαζί του), και 3 καλεσμένους που βρίσκονταν στο dark room του μαγαζιού. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι. Από τότε, το Spices Club, που νόμιμα και σωστά εξυπηρετούσε ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού gay & lesbian κοινού, παραμένει – κυριολεκτικά- κλειδαμπαρωμένο.

Ο λόγος; Προφανώς κάτι ώρες νωρίτερα, η αστυνομία εισήλθε στη κατοικία ενός Herc, γνωστού από το pathfinder club, Cock Lovers Paradise, και διοργανωτή των men-only parties κάθε Πέμπτη στο Spices. Αυτά τα parties, που προβάλουν gay πορνογραφικό υλικό, διαφημίζονται στο internet από gay άντρες για gay άντρες και είναι πανοποιότυπα σε όλα αυτά που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη και στην υπόλοιπη Αθήνα. Οι προσκλήσεις αποστέλονται ηλεκτρονικά. Το pathfinder club περιλαμβάνει πολλά gay και lesbian clubs και έχει πάρα πολλά μέλη, το The Cock Lovers Paradise είναι απλά ένα εκ των πολλών. Δεν υπάρχουν αποδείξεις που να συνδέουν οποιαδήποτε από αυτά τα clubs σε πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Η επίσημη αστυνομική αναφορά που εκδώθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 2003 λέει ότι η επιδρομή στο Spices Club ήταν μέρος μιας οργανωμένης επιχείρησης καταπολέμησης της παιδοφιλίας και διανομής παιδικής πορνογραφίας στο Internet. Δεν υπήρχαν ανήλικοι κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Spices Club ούτε προβάλονταν πορνογραφικό υλικό με ανήλικους. Οι τοπικές εφημερίδες ισχυρίζουν ότι αρκετοί γνωστοί του Herc, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το Spices Club, δημιούργησαν 4 ιστοσελίδες με παιδική πορνογραφία. Δεν έχουμε καταφέρει να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη αυτών των ιστοσελιδών. Οπότε, θα λέγαμε ότι η αστυνομία είχε τους δικούς της λόγους για την επιδρομή στο Spices Club.

Οι 6 άντρες που συνελήφθησαν στο Spices Club (μαζί με άλλους 5 που συνελήφθησαν σε ιδιωτική κατοικία) οδηγήθηκαν σε κρατητήριο το οποίο έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κατά των Βασανιστηρίων για τις αποτρόπαιες συνθήκες που επικρατούν εκεί και το οποίο έπρεπε να είχε κλείσει από το Δεκέμβριο του 2002. Οι κατηγορίες ενάντια σε αυτούς τους ανθρώπους, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ήταν για απρεπή συμπεριφορά, χρήση ναρκωτικών και παιδικής πορνογραφίας καθώς και διανομής παιδικής πορνογραφίας στο Internet. Η αστυνομική αναφορά δεν έκανε διακρίσεις ανάμεσα στους κατηγορούμενους.

Την επόμενη μέρα οι εφημερίδες είχαν τον τίτλο: «Ομοφυλόφιλοι Κάνουν Σεξ Δημόσια». Είχαν ιστορίες για 11 ανθρώπους που συνελήφθησαν σε μια gay «τρύπα», για κατηγορίες από πορνεία, πορνογραφία, οργίων και ναρκωτικών μέχρι και ιστορίες γειτόνων για δημόσια χρήση ναρκωτικών και παιδικής πορνογραφίας! 2 τηλεοπτικά κανάλια αφιέρωσαν τις απογευματινές κουτσομπολίστικες εκπομπές τους (ένα κανάλι για 2 συνεχόμενες ημέρες, συνολικά 4,5 ώρες) στο να παράγουν μια ομοφοβική ατμόσφαιρα για τα έκτροπα που γίνονταν στο Spices Club και εμμέσως σε άλλα gay στέκια στην Ελλάδα.

Μέχρι την Τρίτη το απόγευμα αυτοί που είχαν συλληφθεί στο Spices Club είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμμία σχέση μεταξύ αυτών των ανθρώπων και παιδικής πορνογραφίας, τα ονόματά τους εμφανίστηκαν στον τύπο και έχουν ταυτιστεί με αυτές τις σοβαρές κατηγορίες.

Ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι την Τρίτη το πρωί, ένας εκ των συλληφθέντων αυτοκτόνησε στο κελί του. Αυτό το γεγονός καλύφθηκε ελάχιστα από τα media.

Αυτό δεν επηρεάζει μόνο την ελληνική LGBT κοινότητα. Ο τουρισμός είναι αναμφίβολα μια από τις πιο σημαντικές πηγές εσόδων για τη χώρα μας. Ο gay τουρισμός είναι μια μεγάλη παγκόσμια επιχείρηση. Το καλοκαίρι πλησιάζει, και ειδικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, με χιλλιάδες από gay ξένους αθλητές και επισκέπτες που θα θέλουν να δουν την Αθήνα. Φανταστείτε να συλληφθείς για πεοθηλασμό ή απλά επειδή βρισκόσουν σε ένα club. Η αστυνομική επιδρομή στο Stonewall τον Ιούνιο του 1969 προκάλεσε μια σειρά από διαμαρτυρίες που δημιούργησαν ένα διεθνές γεγονός. Είναι καιρός πια για το Ελληνικό Gay Κίνημα να βγει από τα πάρκα και τα darkroom και τα chatroom.

«Ήμουνα στο Spices» θα πρέπει να είναι το σύνθημα για το φετινό Pride.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...