Γιάννης Ραγκούσης: Aυτονόητη η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, σύναψης πολιτικού γάμου και γονεϊκών δικαιωμάτων σε lgbt άτομα

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές ανάδειξης νέου Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Στην προσωπική του ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί ανακοίνωση με τις θέσεις του, με τον τίτλο "ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ".

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην Κοινωνική Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου. Στο κομμάτι αυτό σημειώνει τα εξής:

"Ίση μεταχείριση που αναδεικνύει τη σημασία της άρσης των αποκλεισμών και της προώθησης της ισότητας των ευκαιριών ανεξάρτητα από φύλο, φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις, αναπηρία, κατάσταση υγείας και ηλικία, κοινωνική και ταξική προέλευση, σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα.

Ειδικά για την ίση μεταχείριση ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό και σεξουαλική ταυτότητα:

Είναι αυτονόητο ότι κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα στη σεξουαλική του αυτοδιάθεση και κάθε σεξουαλική ταυτότητα είναι σεβαστή.

Το ίδιο αυτονόητη είναι η νομική αναγνώριση με απλές διαδικασίες και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα της ταυτότητας φύλου κάθε προσώπου, το δικαίωμα σύναψης πολιτικού γάμου, καθώς και η αναγνώριση γονεϊκών δικαιωμάτων, όπως συμβαίνει ήδη σε χώρες της ΕΕ όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία.

Κοινωνική δικαιοσύνη και κράτος δικαίου απαιτούν, τέλος, θεσμούς και διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης που λειτουργούν χωρίς εξαρτήσεις, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Απαιτούν μια Δικαιοσύνη που καθημερινά κερδίζει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πολιτών".

Θα βρείτε όλες τις θέσεις του αναλυτικά εδώ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...