H "απάντηση" του Αλαβάνου για τις προκλητικές δηλώσεις του Ψαριανού (3/10/07)

. 

Μαζική αποστολή σε 34.675 χρήστες

 

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για ομοφυλοφιλικές οργανώσεις

Σχετικά με το χθεσινό Δελτίο Τύπου της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πάγια θέση του ΣΥΝ η κατάργηση και στην Ελλάδα κάθε είδους διακρίσεων, οι οποίες υπάρχουν και αφορούν στην ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού. Έχουμε ήδη ζητήσει τη νομική αναγνώριση της συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου και την χορήγηση των ίδιων δικαιωμάτων που έχουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια (περιουσιακά, φορολογικά, κληρονομικά κ.λπ.). Όσον αφορά στη νομοθεσία, πιστεύουμε ότι, αφού λάβουμε υπ' όψιν τη διεθνή εμπειρία, πρέπει να γίνει μία ευρεία συζήτηση στην ελληνική κοινωνία, με τη συμμετοχή ασφαλώς της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, προκειμένου να καταλήξουμε ως κοινωνία σε αποφάσεις.»

To Γραφείο Τύπου

 

 

Και η απάντηση της Ε.Ο.Κ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΝ

Αθήνα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Προς τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Κον Αλέκο Αλαβάνο

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο,

Μετά την από 27/9/07 Ανοικτή Επιστολή-Δελτίο Τύπου και την από 28/9/07 απάντηση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού προς τις ομοφυλοφιλικές οργανώσεις διαπιστώνουμε τα εξής:

  1. Ο Συνασπισμός προκρίνει την λύση του συμφώνου συμβίωσης και όχι του πολιτικού γάμου για τα ζευγάρια ομοφύλων. Επειδή δε, η ανακοίνωση τύπου δεν ήταν σαφής, σε επικοινωνία με το γραφείο τύπου, όταν ζητήσαμε διευκρίνηση αν πράγματι η θέση του Συνασπισμού είναι το σύμφωνο συμβίωσης και όχι ο πολιτικός γάμος, υπήρξε επιβεβαίωση. Η δικαιολογία ήταν ότι ο πολιτικός γάμος «σκοντάφτει» στην αντίθεση της κοινής γνώμης.
  2. Ο Συνασπισμός δεν απαντά στο ερώτημα για την υιοθεσία από ζευγάρια ομοφύλων και την ομογονεϊκότητα αλλά αοριστολογεί ομιλώντας περί κοινωνίας.
  3. Ο Συνασπισμός δεν αισθάνεται το παραμικρό αίσθημα ευθύνης να πάρει θέση για τις ομοφυλοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή κου Ψαριανού και συνεπώς σιωπηλά συμπαρατάσσεται.
  4. Ο Συνασπισμός συνειδητά καθ΄ όλη την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο των τελευταίων εκλογών, αλλά και των περασμένων δημοτικών εκλογών ενέπαιξε την ομοφυλοφιλική, λεσβιακή και τρανσέξουαλ κοινότητα όταν στελέχη του δήλωναν υπέρ του πολιτικού γάμου ομοφύλων (οι δε υποψήφιοι δήμαρχοί του υπόσχονταν ότι αν βγουν δήμαρχοι θα τελέσουν πολιτικό γάμο), καιροσκοπικά και προς άγραν ψήφων (βλέπε επίσης και απάντηση του Συνασπισμού στο Ερωτηματολόγιο της Διεθνούς Αμνηστίας).

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι με την στάση ενός κόμματος που ενώ δηλώνει ότι υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τις πράξεις του τοποθετεί τους ομοφυλόφιλους, λεσβίες, τρανσέξουαλ στην θέση του πολίτη δευτέρας κατηγορίας καθώς η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι το σύμφωνο συμβίωσης σαφέστατα δεν δίνει τα ίδια δικαιώματα με αυτά του πολιτικού γάμου, και όπου εφαρμόστηκε η ομοφυλοφιλική κοινότητα το διαπίστωσε και έθεσε εκ νέου το πάγιο αίτημα του πολιτικού γάμου.

Οι Έλληνες/ίδες ομοφυλόφιλοι/ες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και πληρώνουν τους ίδιους φόρους με τους υπόλοιπους Έλληνες/ίδες πολίτες. Απαιτούν συνεπώς τα ίδια ακριβώς δικαιώματα. Στον πολιτικό γάμο, στην υιοθεσία, στην ηλικία συναίνεσης, στη κατάργηση κάθε είδους διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ)

28/09/2007

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...