Ακύρωση του πράιντ στο Βελιγράδι και επίθεση στην αντιπροσωπεία του Athens Pride

Το Athens Pride στο πλευρό του Beοgrad Pride

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να διεξαχθεί η Παρέλαση Περηφάνιας (Pride Parade) στο Βελιγράδι. Μια μέρα πριν, οι Αρχές απέσυραν την υποστήριξη προστασίας για το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα μιας ειρηνικής διαδήλωσης στο κέντρο της πόλης.

Η πρώτη προσπάθεια παρέλασης Υπερηφάνειας (Pride Parade) στο Βελιγράδι το 2001 βάφτηκε με αίμα από ομοφοβικούς ακροδεξιούς.  Φέτος η προσπάθεια είχε την υποστήριξη τοπικών πολιτικών και καλλιτεχνικών φορέων, διεθνών οργανώσεων (ILGA-Europe, InterPride, Human Rights Watch, Διεθνής Αμνηστία, OSCE και ΕΟΑ) αλλά και μια πολύμηνη συνεργασία με Κυβέρνηση και Αρχές.

Το Athens Pride έστειλε αντιπροσωπεία 4 ατόμων στο Βελιγράδι, τα οποία δεχτήκανε επίθεση αμέσως μετά την άφιξή τους (πρωί Σαββάτου), ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Αντιπροσωπεία έχουν στείλει και άλλες ελληνικές ομάδες.

Το Athens Pride θα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση κάθε ανθρώπου και ειδικότερα των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών αδερφών μας στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια, αλλά και σε όλο τον κόσμο. To Athens pride αισθάνεται την υποχρέωση να εντείνει τις προσπάθειές του για διεθνή συνεργασία και αλληλεγγύη.

Θυμίζουμε, ότι το Athens Pride στήριξε τον περασμένο Ιούνιο το Sofia Pride, φιλοξενώντας στην κεντρική μας εκδήλωση στις 13.06.2009 αντιπροσωπεία 9 ατόμων από τη Σόφια και αποστέλλοντας μαζί με την ΟΛΚΕ 25 άτομα στο πράιντ της Σόφιας στις 27.06.2009.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...