Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Πολλές λεσβίες έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν μπορούν να κολλήσουν ένα ΣΜΝ από άλλη γυναίκα. Η αλήθεια είναι όμως ότι ΣΜΝ μπορούν έυκολα να περάσουν από μια γυναίκα σε μια άλλη μέσω απροστάτευτου σεξ. Άλλος μύθος που επικρατεί είναι ότι μόνο οι αμφιφυλοφιλες γυναίκες φέρνουν ΣΜΝ στην λεσβιακή κοινότητα. Τα ΣΜΝ μπορούν να μεταδοθούν έυκολα από μια γυναίκα σε μια άλλη όσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί από ένα άντρα σε μια γυναίκα. Οι αμφιφυλόφιλες γυναίκες δεν είναι η αιτία που υπάρχουν ΣΜΝ στην λεσβιακή κοινότητα.

Δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τρομοκρατικές τακτικές για να σας κάνουμε να απέχετε από το σεξ ή να κάνετε συνέχεια προστατευόμενο σεξ. Είναι δική σας απόφαση απλά θέλουμε να σας προετοιμάσουμε με τις κατάλληλες πληροφορίες ώστε να μπορείτε να πάρετε την κατάλληλη απόφαση για την υγεία σας.

Θα θέλαμε επισης να λάβετε υπόψη την υγεία των συντρόφων σας. Αν έχετε κάποιο ΣΜΝ είναι καλό να πάρετε προφυλάξεις και να ενημερώσετε το σύντροφό σας πριν κάνετε σεξ. Αυτό θα δώσει στο σύντροφό σας μια επιλογή. Αν έχετε κάποιο ΣΜΝ και δεν ξέρετε πως να το πείτε στο σύντροφό σας ή έχετε δυσκολία να το αντιμετωπίσετε, καλό θα ήταν να μιλήσετε με κάποιον ειδικό ή με άλλα άτομα τα οποία είχαν ή έχουν ΣΜΝ για να καταλάβετε ότι δεν είστε η μόνη εκεί έξω, Υπάρχουν πολλοί άλλοι με ΣΜΝ και εσείς όπως και αυτοί δικαιούνται να έχουν μια σεξουαλική ζωή και σχέσεις.

Helen Smith και Dr. Patricia Robertson

Tα ακόλουθα ΣΜΝ μπορούν να μεταδοθούν από γυναίκα σε γυναίκα.

Χλαμύδια Θεραπεύσιμο
Γονόρροια Θεραπεύσιμο
Ηπατίτιδα Μη Θεραπεύσιμο/
Υπάρχει θεραπεία 
Έρπης Μη Θεραπεύσιμο/
Υπάρχει θεραπεία 
HIV/AIDS Μη Θεραπεύσιμο/
Υπάρχει θεραπεία 
HPV / Κονδυλώματα Μη Θεραπεύσιμο/
Υπάρχει θεραπεία 
PID Θεραπεύσιμο
Ψείρες Θεραπεύσιμο
Ψώρα Θεραπεύσιμο
Σύφιλη Θεραπεύσιμο
Τριχομονάδες Θεραπεύσιμο
Κολπίτιδα Θεραπεύσιμο
Μύκητες Candidas Θεραπεύσιμο

Τρόποι Αποφυγής ΣΜΝ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...