13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας "Θετική Φωνή", στο πλαίσιο των συνεχών του παρεμβάσεων τόσο στην κοινότητα, όσο και στον ευρύτερο πληθυσμό, διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις προώθησης της χρήσης προφυλακτικού με σκοπό την προαγωγή του ασφαλέστερου σεξ και της προφύλαξης από τον HIV και τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με τους διεθνείς μας εταίρους, διοργανώνουμε την Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 με την υποστήριξη του AIDS Healthcare Foundation και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πατρέων σε 7 συνολικά πόλεις της Ελλάδας. Οι εκδηλώσεις έχουν την υποστήριξη των οργανώσεων: ΟΛΚΕ, Athens Pride, Lesb Equal, ΛΟΘ, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Σύλλογος Διεμφυλικών, Σύμπραξη για το κοινωνικό φύλο.

Παράλληλα, συνεχίζουμε την επιτυχημένη συνεργασία με το τμήμα Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας και συγκεκριμένα το Γραφείο Υγιών Πόλεων του Δήμου Αθηναίων,  με την έναρξη του Προγράμματος Πρόληψης. Από τις 13 Φεβρουαρίου και σε εβδομαδιαία βάση (κάθε Πέμπτη, από 9:00 π.μ. έως 17:00 μ.μ.) εξειδικευμένο προσωπικό του Ath Checkpoint (Κέντρο Πρόληψης για τον HIV) θα παρέχει στο χώρο του 1oυ Δημοτικού Ιατρείου - Καλφοπούλειου Υγειονομικού Κέντρου (Σόλωνος 78) δωρεάν, ανώνυμο, γρήγορο και ανώδυνο τεστ για τον ιό του HIV και συμβουλευτική. Επιπλέον, θα γίνεται και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και προφυλακτικών.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων σε κάθε πόλη:

Αθήνα 13/2, από τις 9πμ έως 6μμ: Δωρεάν εξετάσεις για τον HIV από το Ath Checkpoint (Κέντρο πρόληψης για τον HIV - www.athcheckpoint.gr) στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο - Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο (Σόλωνος 78) και στη Στέγη Συν-Αθηνά στην οδό Αθηνάς (Βαρβάκειος Αγορά). Διανομή προφυλακτικών και εντύπων ενημέρωσης στις πλατείες: Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Ομόνοια, Θησείο, Κεραμεικό και Κοραή σε συνεργασία με τις οργανώσεις Colour Youth, Esn Kapa, Esn Tei.

Θεσσαλονίκη 13/2, από τις 9πμ έως 6μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην Πλατεία Αριστοτέλους, ΑΠΘ, σταθμό ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικό σταθμό και παραλιακή σε συνεργασία με τις οργανώσεις Good as You(th), Thessaloniki Pride, HOMOphonia-Thessaloniki Pride.

Πάτρα 13/2, από τις 10πμ έως 6μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Γεωργίου σε συνεργασία με την οργάνωση Blender.

Ηράκλειο 13/2, από τις 10πμ έως 6μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Λιονταριών.

Ιωάννινα 13/2, από τις 2 μμ έως 6μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Πύρρου σε συνεργασία με την οργάνωση ΟΑΣΗ.

Ξάνθη 13/2, από τις 10πμ έως 6μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Δημοκρατίας.

Λάρισα 13/2, από τις 10πμ έως 10μμ: Διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού σε συνεργασία με το bar moshpit.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...