Lisa Gerrard @ Θέατρο Παλλάς (9/11, Αθήνα)

  Η ΑΝΩΣΗ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ

LISA GERRARD

Η ΙΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΙΚΩΝ DEAD CAN DANCE ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΗΣ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΣΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΣ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ 5  ΩΡΕΣ : 12-8 μ.μ. ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ : 210 810 8181 ΚΑΙ www.ellthea.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 210 3213100

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 40, 60, 80, 100 ΕΥΡΩ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΘΕΑΤΕΣ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21.30

 


 

Η LISA GERRARD είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και συναρπαστικές τραγουδίστριες σε όλο τον κόσμο σήμερα. Η καριέρα της μετά τους Dead Can Dance συνέχισε την ανοδική της πορεία. Έχει πάρει βραβεία για την μουσική επένδυση σε κινηματογραφικές ταινίες και έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από προσωπικά αλλά και σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες άλμπουμ.

Η μουσική της διαδρομή ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν αυτή και ο Αυστραλός συμπατριώτης της Brendan Perry σχημάτισαν τους εκπληκτικούς Dead Can Dance. Η απόκοσμη φωνή της Lisa έκανε αντίθεση με εκείνη του Brendan που ήταν πιο πλούσια σε τόνους.  Από την αρχή δεν είχαν πρόβλημα να συγκεράσουν τσέλα με ηλεκτρικές κιθάρες, τρομπόνια με ορχηστρικά τύμπανα. Μέσα σε εννέα άλμπουμ από το 1984 ως το 1995, οι μουσικές τους συνθέσεις εξαπλώθηκαν σε πολλά πεδία της παγκόσμιας μουσικής, μεσαιωνικά τραγούδια, φόλκ μπαλάντες, μπαρόκ, Κέλτικες επιρροές και ηλεκτρονική μουσική.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ακόμα και το ευρύ αυτό μουσικό φάσμα των Dead Can Dance δεν στάθηκε αρκετό για να περιλάβει το καλλιτεχνικό της όραμα. Στο πρώτο προσωπικό της άλμπουμ (The Mirror Pool / 1995) την χαρισματική φωνή της συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βικτωρια. Ακολούθησαν κι άλλες συνεργασίες - Duality, με τον Peter Bourke, Immortal Memory, με τον Ιρλανδό συνθέτη Patrick Cassidy.

Τα τελευταία χρόνια, η Lisa Gerrard έχει γίνει μια περιζήτητη συνθέτρια σάουντρακ, καθόλου τυχαία, αν αναλογιστούμε την υψηλή ποιότητα της κινηματογραφικής της μουσικής. Ανάμεσα στα έργα που έντυσε μουσικά, μόνη της η σε συνεργασία με άλλους, είναι: Gladiator, Heat, Ali, Whale Rider, Black Hawk Down, Mission Impossible 2, Layer Cake, Insider, Nadro, Tears of the Sun, Constantine, και El Nino de la Luna.

Η  Lisa ήταν υποψήφια για την Χρυσή Σφαίρα με το Ali και το Insider, υποψήφια για Grammy και Oscar καθώς επίσης της απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα για το Gladiator, και κέρδισε 4 διεθνή βραβεία για το Whale Rider.

Μέσα στο 2007 κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ της  Lisa Gerrard, τον Απρίλιο το προσωπικό της Silver Tree και δύο μήνες νωρίτερα η επιτομή της καριέρας της The best of Lisa Gerrard. Σε αυτήν τη συλλογή περιλαμβάνονται 7 συνθέσεις από την εποχή των θρυλικών  Dead Can Dance, 3  από την συνεργασία της με τον Hans Zimmer για το Gladiator, 2 με τον Peter Bourke και επιπλέον 2 δικά της.

Η περιοδεία στα πλαίσια της οποίας έχει και η Αθήνα την τιμητική της συμμετοχή είναι βασισμένη σε αυτή ακριβώς την συλλογή. Μιλάμε, δηλαδή, για μια μυσταγωγία στην οποία η Lisa Gerrard θα παρουσιάσει τραγούδια από όλες τις καλλιτεχνικές της φάσεις με μεγάλη έμφαση στα πρώτα της βήματα από την περίοδο των Dead Can Dance.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...